Ytterligare utländsk spets på väg till VFF

När serieledande Västerviks FF i söndags spelade 2–2 borta mot Stensjön säsongsdebuterade Jimmy Svensson och Calle Sjögren. VFF kan ha ytterligare hemvändare på ingång.

10 juni 2019 13:00

Till den andra halvleken, vid underläge 2–0, byttes Svensson och Sjögren in – 45 minuter senare hade VFF hämtat upp underläget. Dessutom: en stor lokalfotbollsprofil kan vara påväg att återvända till de gulsvarta. Andreas Ekberg har slutfört sina studier på annan ort och bor åter i Västervik.

– Jag kommer garanterat att börja träna med VFF, vilket ska bli kul. Sedan är det lite andra bitar som måste gå före, jag har bland annat ett jobb som betyder en del kväll- och helgjobb, säger Ekberg.

Ekberg, som kan spela i de flesta offensiva positioner, skulle vara en injektion i ett redan offensivt starkt VFF.

– De har ett intressant lag med flera skickliga spelare offensivt och de "gamla gubbarna" som nickar undan där bak. Ett bra gäng verkar de ha också, menar Ekberg.

Tränaren Ergest Fasko kan ställas inför ganska stor ruljans nu när sommaren tågar in. Mittfältaren Johan Sjökvist har lämnat truppen, Petter Olovsson är långtidsskadad och eventuellt kan Anton Preusse söka sig vidare.

Men: förutom ovan nämnda tillskott har VFF en utländsk spelare på ingång. Fotios Karegolopoulos, med grekiska och brasilianska rötter, håller på att bli spelklar. Alla papper är ordnade och inskickade till förbundet.

– Det är en offensiv spelare med mycket bra teknik. Jag tror och hoppas att han blir spelklar under den här veckan, säger Fasko – som inte utesluter fler förstärkningar.

– Det kan hända något mer, avslutar han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman