Hjorted/Totebo ligger trea och på kvalplats i division 6 Vimmerby med 37 poäng, medan BOIF ligger fyra, precis utanför kvalplats, på 36 poäng. Med en omgång kvar ska det avgöras vilket lag som får chansen att kvala upp till femman.

– Det är roligt att det gäller något in i det sista. Annars brukar det vara rätt avslaget i slutet av säsongen, men nu är det drag ända in, säger spelande H/T-tränaren Robert Hagelin.

 

I lagens första möte på Odenskans i juni blev det 1–0 till BOIF.

– Vi var mycket bättre i första halvlek men kunde inte göra mål. I andra tappade vi spelet, men på slutet kom vi igen och borde åtminstone ha kvitterat. Vi har revansch att utkräva. Dessutom har vi legat på kvalplats i stort sett hela säsongen så det vore jäkligt surt att tappa den i sista. Vi ska behålla den där kvalplatsen, men jobbet måste göras också, säger Hagelin vars lag har hemmaplansfördel i söndagens derby på Tollevi.

– De flesta spelarna i laget är tillgängliga och vi har tränat riktigt bra i veckan. Det ser bra ut.

 

I BOIF-lägret får man klara sig utan avstängde Simon Lundholm, annars är truppen intakt från förra omgången.

– Att tappa Lundholm är ett tungt avbräck för oss, men vi är laddade och hoppas kunna bjuda upp till fajt. Det ska bli riktigt kul att avsluta med ett avgörande derby där vi har allt att vinna och kommer att gå med full fart framåt. Det är Hjorted/Totebo som har pressen på sig, som ska försvara sin kvalplats, säger BOIF-spelaren Simon Karlsson.