Gästande Hvetlanda hade tagit maximala tolv poäng på de senaste fyra matcherna. Formen var helt klart uppåt och det var upplagt för en dramatisk seriefinal på Örbäcken. Men VFF ville annat.

När domaren blåste i gång matchen behövde hemmalagets Robin Lundahl bara 14 minuter på sig innan han skickade in 1–0. Tio minuter senare skickade Tobias Palm in ett inlägg i Hvetlandas straffområde. Bortamålvakten gick ut för att fånga, men till publikens stora förvåning tappade han in bollen. 2–0 VFF.

Inför matchen toppade VFF:s snabbe forward Artur Sejdini skytteligan med 13 fullträffar. Han var ett ständigt hot mot Hvetlandas backar och med hjälp av Calle Sjögrens vänsterfot kom han fri mot målvakten. Skytteligaledaren visade prov på kyla och rullade in bollen. VFF kunde sedan gå till pausvila med en ledning på hela 5–0 efter ytterligare ett mål av Artur Sejdini och Fotis Evanggelos Kalogeropoulus.

– Första tio har vi lite problem med positionerna. Men sedan händer något och man ser vilken skillnad det är på oss. Vi kan spela bättre, men gör man 5–0 i halvlek finns inte så mycket att klaga på, säger VFF:s tränare Ergest Fasko.

VFF fortsatte sedan att spela stabilt i andra halvlek och tillät inte gästerna alls att komma in i matchen. Efter 77 minuter fullbordade Artur Sejdini kvällen med ett hattrick efter ett vackert långskott. När han sedan byttes ut efter drygt 80 minuters spel applåderade hammapubliken för insatsen.

– Han är en pistol. Han jobbar mycket i defensiven, tar löpningar och sätter press på deras backlinje. Sedan gör han mål också. Han är väldigt värdefull för oss, säger Ergest Fasko om målsprutan Sejdini.

I och med segern befäster VFF sin serieledning och är nu uppe på 31 poäng.

Vad kan stoppa er?

– Bara vi själva.