I fredags blev det klart att VFF vinner division 4 nordöstra och avancerar upp till trean. På lördag spelas sista matchen för i år, borta mot Aneby, men då den är betydelselös för VFF har man redan nu inlett planerna inför nästa säsong.

– Vårt mål är att våra nuvarande tre tränare ska fortsätta att ingå i tränargruppen och eventuellt förstärka med en till, berättar Andreas Andersson i sportgruppen och syftar på trion Ergest Fasko, Stefan Gustavsson och Lars-Inge Gustavsson.

Planen är att sätta sig ner nästa vecka och även prata med spelarna från årets trupp.

– Vi kommer att ha samtal med samtliga i laget. Vi kommer även att föra diskussioner med spelare från exempelvis IFK Västervik som har gjort det bra där, och från Vimmerby IF som åkte ur trean nu precis. Men av respekt kontaktar vi ingen förrän deras säsong är över.

 

En spelare som är extra intressant för VFF är Kliton Bakiu som tillhör IFK en stund till. Mitt under pågående säsong ville forwarden byta från IFK till just VFF, men IFK satte stopp för den övergången.

– Vi kommer att ringa Kliton så fort IFK:s säsong är slut, men en övergång är inte aktuell förrän frimånaden börjar den 15 november, förklarar Andersson och fortsätter:

– Men Ergest och Stefan har en hel del tankar om vilka spelare de vill ha.

Det är klart att de fortsätter som tränare alltså?

– Haha, vi ska sätta oss ner och snacka om det den här veckan, avslutar Andreas Andersson.