– Vi gjorde en okej match senast, men det är klart att jag hade förväntat mig ett bättre passningsspel och tempo mot Hultsfred, säger VFF:s tränare Ergest Fasko.

Enligt Ergest har det varit bra fokus på träningarna under senaste veckan där man har lagt mycket energi på att få fart på passningsspelet och tempot.

– Vi har pratat om att se varje återstående match för oss som en final där vi ska vara fokuserade.

Det blir några förändringar i VFF:s startelva jämfört med matchen mot Hultsfred.

Jimmy Svensson startar på det centrala mittfältet tillsammans med Magnus Eriksson. Tobias Palm tar platsen som högerback istället för Olsjan Xhafa. Oscar Eriksson ersätter Tobias på vänsterkanten.

– Jimmy är bra i passningsspelet. Tobias är snabbare än Olsjan och eftersom Tuna har en snabb spelare på vänsterkant så flyttar jag över Tobias till högerkanten.

Vad vet du om Tuna?

– Det är ett bra offensiv lag med två snabba spelare på kanterna. Däremot är de inte lika bra i försvarsspelet, svarar Ergest.

Ergest är tillsammans med Alfred Grahn tillbaka i truppen efter att ha missat den senaste matchen. Andreas Ekberg är bortrest och missar därmed matchen. Björn Söderström vaktar målet igen eftersom Niclas Bengtson inte är tillgänglig.

IFK Tunas tränare Mattias Gustavsson förväntar sig ett tryggt VFF med en organiserad defensiv.

– De är stabila, tuffa och väldigt bra försvarsmässigt. De har ju en bred trupp också så trots att de saknar någon här och där så är de stabila, säger Mattias Gustavsson.

Sporten direktrapporterar från matchen på lördag med start kl 13.50.