IFK kom från en viktig seger senast mot Höreda och lämnade den absoluta striden kring kvalstrecket. Nu var siktet inställt på tre nya poäng IFK-tränarna ställde ett relativt ungt lag på planen då flera spelare saknades.

– Vi fick en del återbud med skador som gjorde att vi åkte med ett ganska ungt lag, säger Peter Tirheden.

Men det var Myresjö/Vetlanda som öppnade matchen bäst. Redan efter sex minuters spel fick hemmalaget en hörna på högerkanten som efter en tilltrasslad situation tog på en IFK-spelare och in i mål. 20 minuter senare tappade IFK bollen i uppspelsfasen vilket gjorde att bortalaget fick en omställning och kunde rulla in 2-0.

– Det var en svag första halvlek av oss där Myresjö/Vetlanda var starkare. Spelmässigt var de lite rappare samtidigt som vi inte riktigt gick in i situationerna ordentligt utan blev lite bolltittande. Deras första mål kan vi inte säga så mycket om, men andra är rent slarv av oss, säger Peter Tirheden.

I andra halvlek höjde sig IFK och jagade febrilt ett reduceringsmål. Trots flera bra lägen uteblev dock målet och Myresjö/Vetlanda segrade med 2–0.

– Vi spelar helt okej i andra halvlek även om vi inte gör något mål. Även om vi inte får med oss några poäng så tar vi med oss en det som är positivt. Grabbarna ska ha en eloge i värmen.

I och med förlusten tappade IFK viktiga placeringar i tabellen och har nu fem poäng ner till kvalstrecket.