Toppmatch på Bökensved för VFF

Västerviks FF:s obesegrade svit lär testas ordentligt på lördagseftermiddagen då succélaget Aneby SK gästar Bökensved.

14 juni 2019 17:30

Med sex vinster och fyra kryss på sina första tio matcher avslutar VFF första halvan av division fyra-säsongen mot det enda lag man ännu inte mött: Aneby. Gästerna från Jönköpingstrakten har också gått fram strongt under första halvan: nio matcher, sju vinster, två förluster. En poäng skiljer lagen åt, med VFF som etta och Aneby som tvåa. Bortalaget har dessutom en match mindre spelad. Mycket står på spel på lördagen, alltså.

– En viktig match. Vi har hemmaplan och går för tre poäng. Vi ska spela med stor vilja och gå hundra procent från minut ett, säger VFF-tränaren Ergest Fasko.

Senast årsdebuterade duon Jimmy Svensson och Calle Sjögren. Mot Aneby presenteras en ny bekantskap för VFF-anhängarna. Fotios Kalogeropolous finns med i truppen.

– Vi väljer en så lik elva som möjligt som vi haft när vi varit som bäst, säger Fasko, som också har Jimmy Svensson på bänken medan Faiz Benatallah och Oscar Eriksson är tillbaka i spel.

En som finns med i truppen sedan en tid tillbaka är skickige Albin Bytyqi. Han har dragits med massiva skadeproblem i knäna och någon återkomst till regelbundet spel ser han som väldigt långt borta.

– Jag vill ju, men jag har inga förhoppningar. Skadan hindrar mig inte i träning men jag måste tänka på framtiden också. Jag har sagt att jag kan vara med som backup och spela en del med b-laget, säger Bytyqi.

Sporten är på plats och direktrapporterar från Bökensved med start cirka 13:45. Avspark i toppmatchen sker 14:00.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman