– Det är den viktigaste matchen hittills för oss, om man tittar på tabelllen, säger Ergest Fasko, tränare i VFF.

Under uppehållet har flera tongivande spelare försvunnit. Det mest kännbara är såklart den notoriske målskytten Artur Sejdini. Men också den grekiske teknikvirtuosen Fotios Kalogeropoulos.

– Fotios hade svårt att anpassa sig till tillvaron och har åkt hem tyvärr, berättar Fasko.

Man får dock ta sig an matchen utan flera tongivande spelare. Härföraren Johan Lundin är en av dem. Mittbacken åkte på en rejäl smäll i förlustmatchen mot IFK Tuna (1–4) förra helgen och lämnade planen blodig. Det är dock inte skadorna som stoppar honom från medverkan.

– Jag är bortrest på familjesemester. Det var enda möjligheten för oss att komma iväg hela familjen. Men jag litar på att grabbarna klarar det utan mig, hälsar Lundin.

Förutom Lundin saknas såväl mittfältsduon Magnus och Oskar Eriksson samt det kanske största kvarvarande offensiva hotet, Faiz Benatallah, som är avstängd.

– Vi har en bred trupp och många som har varit med och tränat bra hela året som väntat på en chans, nu kommer den.

VFF:s offensiv har kommit av sig och senast blev man av med den serieledning man prenumererat på sedan i stort sett omgång ett.

– Hela veckan har vi jobbat på att sätta dit våra chanser. Spelmässigt har vi varit bra även nu under hösten men haft svårt att göra mål.

Vad blir då nyckeln till tre poäng för VFF?

– Att vi springer mer än våra motståndare och sätter dit chanserna, säger Fasko bestämt.

VFF:s sponsorer bjuder på entrén och matchen börjar 14:00.