Stabiliteten gav IFK tre poäng

Stabilt. Det var känslan Peter Tirheden, IFK-tränare, tog med sig från premiärsegern, 2–0, borta mot Höreda.

13 april 2019 14:24

– Ja, det är känslan. Vi släpper inte till någonting egentligen, säger Tirheden.

Och han har rätt. Det var ovisst inför då IFK inte visste någonting om motståndet, som också är nykomlingar i division fyra. Dessutom har IFK i veckan dragits med en del mindre skador, bland annat på Ayman Hadrous och Kliton Bakiu. Den förstnämnde fick kasta in handduken strax innan avspark och ersattes av Oscar Ring.

– Defensivt är vi klockrena. De hade en tydlig matchplan där de backade hem och lät oss kliva på för att sedan gå på kontring men vi höll undan på ett bra sätt. De hade några löpningar i första halvlek men inga större farligheter egentligen, menar Tirheden.

Som berömmer Ring.

– Kul att han kommer in och tar chansen.

Peter Tirheden och tränarkollegan Fredrik Walfredsson fick på ett soligt Ränneborgs IP se sitt stjärnskott Anton Westerberg ge laget ledningen efter en dryg halvtimmas spel. En fin passning från Ring gav Westerberg ett läge han tog vara på genom att dunka in bollen i bortre hörnet.

I den andra halvleken fick vi vänta på nätkänning. Det tog till 78:e minuten då Kliton Bakiu gjorde det som visade sig bli matchens sista mål. Organisatören bakom det målet: Anton Westerberg. 17-åringen låg bakom det mesta i offensiv väg i en match som inte innehöll särskilt många målchanser.

– Viktigt för oss att få en bra start på säsongen och jag tycker som sagt att segern är rättvis. Vi gör en bra första halvlek och sköter sedan defensiven.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman