Så gick det i division sex

Det utkämpades en hel del duster i den lokala division sex-fotbollen under söndagen. Här är sammanställningen från samtliga.

8 september 2019 19:19

Överums IK–Gunnebo IF 1–1

Tobias Petterson, tränare i Överum, beskrev matchen som en "klassisk höstmatch". Han utvecklar.

– Söndag förmiddag, en match mellan två lag som varken är med uppåt eller nedåt. Det var mycket misstag åt båda håll.

Kevin Ohlén gav ÖIK ledningen efter en halvtimma men Gunnebo kvitterade med mindre än tio minuter kvar genom Mohammed Ahman.

– Surt, vi borde ha gjort 2–0 några minuter innan men passade och det blev offside, säger Pettersson som berömmer mittbackarna Kevin Svensson och Marcus Bohman.

BOIF–Vimmerby Akademi 3–0

BOIF besegrade under söndagen Vimmerby IF Akademi med stabila 3–0.

VIF-tränaren Nicklas Johansson:

– Jag kör med standardkommentaren att vi rullar boll bra men skapar inte många heta mållägen. Vi har mest bollinnehav men har svårt att få till målchanser. Så det får vi gå hem och öva på.

BOIF gjorde 1-0 på frispark tidigt in i matchen. Sedan utökade de på hörna i andra halvlek och kontrade in 3-0 när VIF hade flyttat fram positionerna.

VIF-tränaren tyckte att det vart samma problem som i många tidigare matcher.

– Det är som vanligt att vi är bolltrygga men skapar inga målchanser.

Horn/Hycklinge–Ankarsrums IS 1–1

Enkel match mot jumbon? Nä, glöm det. Topplaget Ankarsrums IS stod för ett bottennapp när de "bara" fick 1-1 borta mot Horn/Hycklinge.

Efter segern mot BK Boston i seriefinalen i fredags, hade Ankarsrum chans att sätta rejäl press om seriesegern i söndagens match. AIS var storfavorit mot ett Horn som bara hade tolv spelare i truppen – och som dessutom hade flera spelare med skador som lirade. När röken skingrats på Stångåvallen var hemmalaget den moraliska vinnaren.

Ett närmast heroiskt kämpande Horn fick med sig 1-1. Ett underpresterande Ankarsrum hade visserligen ett par bra lägen att avgöra i slutskedet, men då träffade skotten virket. Emil Samuelsson gav Horn ledningen med 1-0. AIS kvitterade genom Robin Thorén Johansson. De båda var två av matchens främsta spelare, där även Hornmålvakten Mats Eriksson ska ha beröm, liksom Niels Nilsson. Adam Edström var ändå matchens gigant.

Vimmerby IF Akademi–Hjorted/Totebo 1–1 (spelades fredag den 6/9)

I fredags spelade Hjorted/Totebo bortamatch mot Vimmerby IF Akademi i division sex-fotbollen. Två snabba mål, ett från vardera lag, var vad som bjöds i målväg på Ceosvallen. I den åttonde matchminuten tog Hjorted/Totebo ledningen genom Haidar Alaa Yosef Abdulkarim, men glädjen i bortalägret visade sig bli kortvarig. I den 14:e minuten kvitterade det unga Vimmerbylaget till 1–1 genom Eric Karlfeldt. Med tanke på detta oavgjorda resultat och att H/T under söndagen föll mot FBSK (läs nedan) får man se upp så man inte tappar kvalplatsen uppåt.

Hjorted/Totebo–Frödinge/Brantestad 1–2

Två matcher på tre dagar – och bara en poäng. Den gångna helgen går inte till historien som Hjorted/Totebos bästa. Mot Frödinge/Brantestad på söndagen blev det en 1–2-förlust. Tom Nilssons straffmål efter 82 minuter skakade liv i tillställningen men trots vill slutpress kom aldrig kvitteringen. Martin Gunnarsson blev stor matchvinnare för FBSK då han, inom loppet av två minuter, gjorde två mål för gästerna.

BK Boston–Hammarsgärde 1–1

Skrällarnas söndag. Ja, så kan vi kalla matcherna mellan Boston och Hammarsgärde och Horn-Ankarsrum i Vimmerbysexan. "Vi måste göra mål", säger Ludvig Bohman, i Boston.

Det var inga glada miner hos serieledande BK Boston efter mötet mot bottenlaget Hammarsgärde från Gamleby. Och det är fullt förståeligt. BKB fick bara 1-1 hemma på Arena Ceos. En klar plump i protokollet. Boston hade annars ett jätteläge att i princip avgöra serien eftersom värsta konkurrenten Ankarsrum några timmar tidigare bara fått just 1-1 i sin match mot jumbon Horn/Hycklinge.

– Känslan är att vi nästan hade kunnat stänga den här matchen efter 10-15 minuter. Vi hade flera jättelägen då, säger assisterande tränaren Ludvig Bohman.

Istället för nätrassel, lyckades Hammarsgärde komma in i matchen och höll hyfsat jämna steg med Boston resten av halvleken.

De flesta trodde nog ändå att hemmalaget skulle rycka ifrån i den andra halvleken, men icke. Visst kom 1-0 efter att Gasmend Gelici slagit ett inlägg, som styrdes i mål. Vem som gjorde det fanns det delade meningar om.

– Rory (Barraza) vinklade in bollen, sa man från Boston-håll.

– Det var ett solklart självmål, sa Lennie Rosén i Hammarsgärde.

Mål blev det likväl. Någon trepoängare blev det inte ändå. I slutet kontrade Filip Wilke in 1-1.

– Jag är så himla stolt över grabbarna. Vi har flera tongivande spelare borta idag, bara en avbytare och dessutom en spelare som var sjuk under matchen, fortsätter Rosén.

Han tyckte inte att resultatet var helt orättvist:

– Vi får spelet precis så som vi ville ha det.

– Vi borde ha vunnit, tyckte Ludvig Bohman efter lagets alla chanser.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman/Jonatan Wedding/Torbjörn Allvin