Oavgjord premiär för VFF

När spelet hackade fick Västerviks FF förlita sig på ett gammalt kort: fasta situationer. Två sådana genererade mål när laget kryssade mot Gullringen.

12 april 2019 20:51

– Otroligt virriga första 20-25 minuter. Vi var lite fega, backade hem, vågade inte riktigt spela på fötterna på varandra.

Så säger Johan Lundin om den inledning hans lag visade upp i premiären hemma mot Gullringen. Under de 20 första minuterna satte gästerna två mål och tog ett järngrepp om matchen.

– Vi kom in i det efter en stund och framför allt i andra halvlek så var vi mycket bättre, vi ryckte verkligen upp oss.

Det gjorde man sannerligen. Under första halvlek var det inte mycket som tydde på att VFF skulle kunna rädda poäng i öppningsmatchen. En snabb reducering från Ergest Fasko gjöt mod i det gulsvarta hemmalaget.

– Gullringen är tunga att möta. De spelar ganska enkelt får man säga och de gör det på ett bra sätt, säger Lundin om motståndet.

Vars ledning dock inte skulle komma att stå sig. Med en kvart kvar höll sig Lundin framme och styrde in 2–2 med huvudet.

– Ett bra inlägg av Awet (Shambel Habtu) som jag bara behövde styra in.

Det såg ut som du har styrt in bollar förr.

– Haha, det har jag väl, men det har varit lite dåligt med det på det senaste så det var jäkligt skönt. Viktigt för oss att inte börja med en förlust och halvdåligt spel utan bra att vi får ordning på det och lika känns ändå som ett rättvist resultat.

Mot slutet var det ganska ryckigt med många plågade spelare i den bitande kylan. En som dock klarade sig bra var Johan Lundin. Trots den hälseneskada han åkte på under sensommaren ifjol.

– Det har inte varit några komplikationer längs vägen utan det har gått bra och jag kom igång och tränade fyra månader efter skadan. Jag har gett mig fan på att vara tillbaka till premiären och det var jag ju också, avslutar en leende Johan Lundin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman