Ny sen kvittering gav en poäng

Västerviks FF vägrar att förlora. För andra matchen i rad kvitterade VFF i slutminuterna.

9 juni 2019 18:24

VFF är allts fortfarande obesegrat efter tio omgångar i division 4 sedan söndagens bortamatch mot Stenjöns IF slutat 2–2 efter underläge med 0–2 i paus.

Även om VFF låg under i paus så hade laget haft kontroll på matchen, men hemmalaget var effektiva när lägena dök upp.

– De hade två lägen i första halvlek och gjorde mål på båda. Det var två enkla mål. Vi pressade inte som vi brukade göra och det får jag ta på mig att vi inte gjorde, säger VFF:s tränare Ergest Fasko.

För att få bättre fart på spelet i andra halvlek så bytte Ergest in själv samt Jimmy Svensson och Calle Sjögren, båda gjorde säsongsdebut.

– Vi fick bättre fart på spelet och vi kom runt på kanterna som gjorde att vi skapade massor av bra lägen. De hade en riktigt bra målvakt.

Artur Sejdini nickade in reduceringen till 1–2 i 70:e minuten. Med fem minuter kvar kom kvitteringen till 2–2 på ett skott från Robin Lundahl. Bollen ändrade riktning som gjorde att Stensjöns målvakt blev chanslös.

– Det var en match som vi borde ha vunnit, men det var bra att vi kunde ta en poäng eftersom vi låg under med två mål, säger Ergest.

– Jimmy och Calle höjde nivån när de kom in. Det är kul att de är tillbaka och de ska spela resten av säsongen, berättar Ergest Fasko.

På lördag blir det ett toppmöte när serieledande VFF tar emot serietvåan Aneby SK på Bökensved. VFF är en poäng före Aneby, som har en match mindre spelad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson