32-årige Johannes Berg hade sju raka säsonger i Hammarsgärde BK närmast bakom sig innan han gjorde som många andra inför årets säsong – ansluta till comebackande Edsbruks IF.

En självklar flytt för Berg när chansen dök upp.

– Jag har trivts jättebra i ”Gärdet”. Men Edsbruk är ändå moderklubben. Det har varit på gång att starta upp det i några år, men nu blev det äntligen av. Det känns hur kul som helst, säger Johannes Berg som även har representerat Ankarsrum, Tjust IF och Tjust 2000 innan den klubben lades ner.

Artikelbild

Det var en speciell känsla för Johannes att springa ut på Edsvallen för seriematch igen.

– Det trodde man kanske inte skulle ske för några år sedan. Det var härligt. Och det har kommit rätt mycket folk och kollat. På någon match hörde jag att det var runt 190 personer, det är kul att folk sluter upp bakom oss, säger Johannes Berg.

Berg har, sin vana trogen, varit på alerten med att göra mål även denna säsong. Hittills har han mäktat med tolv baljor vilket gör honom till klar ledare i kommunens skytteliga.

– Jag är nöjd, det har gått bra. Klart att det är lite lättare att göra mål för Edsbruk än vad det var i Hammarsgärde då vi är mer spelförande och har ett mer offensivt spel, säger han.

Vad är hemligheten bakom att just du hittar rätt så ofta?

– Jag vet inte, det är mycket flyt.

Och så sägs det att du är mer vältränad än på många år?

– Det stämmer faktiskt. Förra säsongen tränade jag knappt någonting. Men den här säsongen har det varit mycket bättre på den fronten. Det har gett effekt, jag känner mig lättare än på sju-åtta år vilket är roligt.

Edsbruks IF sågs som en stekhet kandidat till seriesegern i division 6 innan säsongen, något som är rimligt enligt Berg.

– Vi har en bra mix av gammalt och ungt. Vi har mycket rutin i backlinjen för att sedan, bortsett från mig, ha mer unga spelare framåt i planen, säger Johannes Berg.

– Men att vi ska vinna serien enkelt kommer inte att ske. Det går inte att vinna någon serie enkelt, det krävs mycket. Kolla bara på VFF som var favorittippade, men har haft problem.

Att Edsbruk återuppstod mottogs med glädje bland många. Men en kritisk invändning är hur det ska bli långsiktigt då föreningen inte har några ungdomslag i spel.

Det har dock startats upp en fotbollsskola för barn mellan sex och 13 år.

– Jag håller inte i trådarna. Men som jag har förstått finns det planer på ungdomslag framöver. De ville bara inte starta igång allt på en och samma gång, säger Johannes Berg.