KLART: IFK Västervik går upp till fyran

Spelare och ledare i IFK Västervik kan andas ut – laget har avancerat till division fyra. Det står alltså klart innan den sista kvalmatchen är färdigspelad.

27 oktober 2018 17:01

Vi når IFK-tränaren Fredrik Walfredsson som förklarar läget.

– Jag har fått uppgifter från vår ordförande Christian Jansson att vi kan andas ut. Han påstår att vi som sämst blir tredje bästa kvaltvåa och att minst tre kvaltvåor går upp till division fyra. Så det ska vara klart.

Christian Jansson säger följande:

– Jag har varit i kontakt med Smålands fotbollsförbund som gav mig dom uppgifterna. I en grupp hamnade tre lag på tre poäng vilket betyder att vi som sämst blir tredje kvaltvåa. De hade nog lite dåligt samvete för att de lät matchen mellan Anneberg och Bäckseda flyttas.

Smålands Fotbollsförbund "låste" all resultatrapportering och låser upp dem igen vid klockan 18 när sista matchen är spelad. Men Jansson fick alltså fram läget lite tidigare.

– Hade de låtit Anneberg och Bäckseda spela klockan tolv hade det varit okej. Nu blev det istället en fördel för dem att flytta matchen då de kan spela på vårt resultat och den matchen påverkar ju de andra grupperna, menar Jansson.

Nu blir det firande för IFK-laget – med viss återhållsamhet.

– Det kan ju bli protester eller något och det här är ju inga officiella resultat än men det ska vara klart, säger Jansson.

Antalet kvaltvåor som avancerar beror på vad som händer högre upp i seriesystemet. Fem lag har ramlat ur division tre medan sex lag gått upp. Det lämnar en plats i fyran. Därför är det tre kvaltvåor istället för vanliga två som kliver upp.

– Det är mycket matematik men enligt vad jag fått fram så ska det vara klart, säger Jansson.

Som helst ser ganska få förändringar i det IFK som alltså ska spela derbyn mot VFF 2019.

– Vi har en stor och bred trupp som vi är nöjda med. Vi kan givetvis tänka oss att fylla på med ett par spetsspelare men vi sitter i ett bra läge just nu. Med betoning på just nu, det är långt kvar till nästa säsong börjar, avslutar Jansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman