Efter en knackig höst stod Edsbruks IF vid ett vägskäl. Göra en ny satsning eller trappa ner? Meningarna var delade, berättar Robin Lundahl.

LÄS MER: "Tunga namn ville till VFF"

– Truppen var delad och i stort sett ville hälften satsa och andra halvan spela mest som en social grej.

Planer fanns på ett samarbete mellan VFF och Edsbruk, där spelare skulle kunna gå emellan och de som ville spela lite mer seriöst skulle få chansen att göra så i division fyra hos VFF.

– Vi har sett att det finns i andra kommuner och tänkte att det skulle kunna funka bra här med, säger Lundahl, en av initiativtagarna till samarbetet som aldrig blev av.

Då förslaget sedan inte gick igenom väljer Lundahl att fortsätta fotbollskarriären i VFF. Och att det blir just där är ingen slump.

– Huvudanledningen är att jag fortfarande vill spela fotboll och sedan få den sociala biten på det. Jag känner de allra flesta i VFF och har haft kontakt med dem tidigare. Jag känner, peppar peppar, att kroppen håller för att jag ska kunna komma i form och då tror jag att jag kan hjälpa VFF med något i alla fall.

Med honom följer Johan Karlsson-Törndahl. Tränaren som skrev på för Edsbruk tidigare i höstas.

– Premisserna när han skrev på har ju ändrats. Han kom till Edsbruk för att det skulle göras en satsning på fotbollen. När den uteblir förstår jag att han lämnar, säger Lundahl.

På tisdagskvällen höll Edsbruks IF, där Lundahl är ordförande, ett möte för att reda ut föreningens framtid. Lundahl berättar:

– Det har varit på gång ett tag och när vi utvärderade kom vi fram till att det bara skulle bli 13 spelare kvar och det går inte bedriva en bra verksamhet med det så vi tog beslutet att lägga ner seniorlaget och dra oss ur serien. Vi kommer att ha kvar pojk- och flicklag på ungdomssidan och jag kommer att jobba vidare i föreningen som innan.

Andreas Andersson i VFF:s sportgrupp är nöjd med att ha stärkt upp såväl spelartrupp som ledarstab ytterligare.

– Om Robin känner att han vill och kan satsa så är det definitivt en av kommunens bästa fotbollsspelare som såklart gör vårt lag bättre. Johan var en av tränarna vi hade som kandidater till att ersätta Magnus Fält men han gjorde klart med Edsbruk tidigt. Att vi nu har tre tränare till herrlaget känns bra och vi ska försöka stärka upp det ytterligare med någon lagledare.