IFK tog meriterande seger i premiären

På fina Ränneborgs IP i Eksjö inledde IFK Västervik sin division fyra-säsong. Och man gjorde det genom att vinna mot Höreda GIF med 2–0.

13 april 2019 13:50

På det soldränkta konstgräset var det två spelande lag som gjorde upp. Båda lagen bjöd upp till underhållande fotboll och de höga långbollarna var lätträknade. Chanserna haglade väl inte direkt utan de två nykomlingarna gjorde det svårt för varandra. Ett mål fick vi se i den första halvleken och det var en delikatess. Oscar Ring djupledsfann en löpande Anton Westerberg och 17-åringens kliniska avslut gav IFK ledningen efter en dryg halvtimmas spel. Åt andra hållet hade ett stabilt mittlås i Adam Hallberg och Johan Sanqvist gjort ett stabilt jobb och Albin Liffner hade plockat upp smulorna bakom dem.

Andra halvleken var snarlik den första, hög kvalitet men lätträknade målchanser. När Höreda tryckte på för en kvittering med tio minuter kvar klev Anton Westerberg in i handlingarna igen. Han stal bollen, rundade backen och serverade Kliton Bakiu öppet läge. Fjolårets skyttekung gjorde inget misstag och satte 2–0 till IFK – som tog tre läckra premiärpoäng.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman