Hjorted ska lyftas av sammanhållningen

Med Robert Hagelin som målvaktande tränare siktar Hjorted/Totebo mot toppen av division sex.

12 april 2019 14:00

– Vi har en stark trupp med 18-20 spelare som konkurrerar om en plats i 16-mannatruppen till premiären. Det känns riktigt bra hittills, säger Hagelin som alltså basar över moderklubben efter en utflykt till Västerviks FF under fjolårssäsongen.

Med sig i den satsning klubben nu gör får han också goda vännerna Martin och Robin Arvidsson.

– Sammanhållningen är kanonbra, det har den i och för sig alltid varit här ute. Att få spela ihop med många killar som har varit mina vänner i många år är något jag ser fram emot. Det ska bli riktigt skoj, säger Hagelin, vars gäng tar emot Överum i säsongens öppningsmatch.

En som nästan får räknas som ett nyförvärv är Pontus Petersson som är tillbaka i spel på heltid igen, efter mer sporadisk medverkan ifjol.

– Alla har inte kommit igång riktigt än men det kommer att bli bra. Vi har en trupp som gör att vi siktar mot topp tre-placeringarna.

Vad har du för bild av årets division sex-serie?

– Hela serien känns ganska vass och det finns ett gäng spelare som gått tillbaka till sina moderklubbar, Håkan Karlsson i Gunnebo till exempel. Så det lag som klarar sig bäst från skador och annat bör ha bra chans att vinna serien. Över lag tror jag nivån på sexan har höjts något till den här säsongen.

Förutom sammanhållningen är konkurrensen en ingrediens som ska hjälpa Hjorted/Totebo att nå sitt mål.

– Vi har relativt många spelare som är med och konkurrerar på ett bra sätt. Det känns bra för det händer ju alltid saker under säsongen.

Inför säsongen

Lag: Hjorted/Totebo IF

Serie: Division 6 Vimmerby

Premiär: Överum hemma, 18:e april.

Målsättning: Topp tre

Nyförvärv: Robert Hagelin, VFF, Martin Arvidsson, Ankarsrum, Robin Arvidsson, do, John Nilsson, do, Daniel Öhlund, IFK Tuna.

Spelarförluster: Inga a-lagsspelare

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman