Då A-laget stundtals bara hade sju till åtta spelare på träningarna förra året och P16-laget samtidigt hamnade i Kalmarserien med fem långa bussresor beslutade sig klubben för att förändra strukturen i föreningen.

Detta genom att flytta upp hela P16-laget till seniortruppen. Där vissa spelare kommer att spela i A-laget och andra i utvecklingslaget.

– Vi kände att vi var tvungna att göra så här och det har fallit väl ut. Nu har vi varit 20-22 sepalre på alla träningar och även om vi kanske inte kommer att vara med i toppen lär det bli en nyttig säsong för spelarna, menar Lennie.

Artikelbild

För Hammarsgärde bygger inte för att satsa nu. De har istället en plan för framtiden.

– Så är det helt klart. Det här året får gå som det går. Det är till nästa säsong vi hoppas få se en ganska stor utveckling. Och när de här spelarna så småningom blir 18-19 år är förhoppningen att vi ska vara med i toppen och kanske avancera uppåt, fortsätter Hammarsgärdes nya tränare.

Men att det kommer bli en ganska lång väg att vandra syntes på försäsongen när laget förlorade med hela 0–12 mot IFK Västervik.

– Den är redan glömd. Av den stommen vi ändå har kvar från förra året så saknades väldigt många i den matchen.

Och fortsätter:

– Jag har en bra känsla inför säsongen. Vi håller på att sätta en spelidé som vi hoppas kunna bygga på i flera års tid. Spännande är nog rätt ord, avslutar han.