Formstarka Hvetlanda nästa uppgift för VFF

Återigen ställs Västerviks FF, serieledare i division fyra, mot det andraplacerade laget. Den här gången är det formstarka Hvetlanda GIF som kommer på besök.

27 juni 2019 13:20

Matchen spelas på Örbäcken på fredagskvällen då VFF:s ordinarie hemmabana Bökensved är uppbokad av annan aktivitet. Byte av spelplats är en sak men det finns större hot för VFF. Hvetlanda har gått riktigt starkt under juni månad och tagit tolv poäng av tolv möjliga. Senast slog man Aneby med 3–0 hemma på Heds Arena.

– Hvetlanda är bättre än Aneby. De vill rulla bollen och har ett stort tålamod i sitt spel, säger VFF:s tränare Ergest Fasko.

En intressant match i matchen blir den mellan seriens två vassaste målskyttar hittills. VFF:s Artur Sejdini toppar skytteligan med 13 mål och Hvetlandas Robin Hedström är tvåa på tio.

– Artur är en pistol där framme. Vi ser det som att Hvetlanda ska få anpassa sig efter oss.

Lagen möttes i april, i omgång två, då delade man på poängen sedan Faiz Benatallah kvitterat till 1–1 med knappa kvarten kvar.

– Vi har diskuterat lite hur vi ska ta oss an matchen, då de har en central mittfältare som styr mycket av deras spel. Vi kommer nog att ändra vår triangel på mittfältet till två offensiva istället för två defensiva, säger Fasko.

I VFF saknas Oscar Eriksson och Jimmy Svensson vilket öppnar upp en startplats för Fotios Kalogeropoulos, som satte ett riktigt fint mål senast mot Gullringen. Dessutom kliver Andreas Ekberg in i truppen igen.

– Vi har en bred trupp, givetvis hade vi gärna haft med Oskar och Jimmy men det finns andra som kan gå in och göra ett bra jobb, säger Fasko.

Sporten är på plats och direktrapporterar från Örbäcken. Matchen börjar 19:00.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman