Stensjön gästar Bökensved under lördagen – och det är ett formstarkt bortalag som kommer. Stensjön är på jakt på kvalplatsen till division tre och har skrapat ihop sex raka segrar. Ergest Fasko, tränare i VFF, säger såhär om utmaningen:

– Vi möter ett bra lag. De är ett lag som spelar 4-4-2 och vill rulla bollen en hel del. De har stärkt upp truppen med två spelare från Nässjö och har bra form. Men vi spelar hemma och ska spela för vår publik.

Glädjande nog för Fasko är dels han själv tillgänglig för spel efter avstängning, dessutom återvänder Magnus Eriksson efter en tids skadefrånvaro. Också Alfred Grahn är åter i truppen.

Redan under fredagskvällen spelades ju en annan minst sagt intressant match i tabelltoppen då VFF:s enda utmanare om avancemangsplatsen, Aneby, spelade borta mot Gullringen. Noll Aneby-poäng där och saken var klar. Fasko var på plats och när Sporten pratade med honom under fredagseftermiddagen, några timmar innan avspark, var han nervös.

– Ja, lite nervöst är det, såklart. Vi hoppas att det går vägen men oavsett resultat mellan Gullringen och Aneby så har vi förberett oss för en tuff match där vi ska göra vårt mot Stensjön.

Och vägen gick det. Gullringen vann med 4–1 och VFF kan därmed spela avslappnat mot Stensjön under lördagen och, framför allt, utan press borta mot Aneby i sista omgången.