Drömmål av Benatallah när Gais gästade Bökensved

VFF hade det tufft när superettan-klubben Gais gästade Bökensved. Slutsiffrorna skrevs till hela 2–8.

– Vi tappade lite i positionerna, säger VFF:s Faiz Benatallah som bjöd publiken på ett drömmål i matchen.

8 juli 2019 20:18

522 personer hade tagit sig till Bökensved för att se när VFF tog sig an Gais, till vardags i superettan.

– Håkan Linde Nilsson som är från Västervik är med i Gais ledarstab. Så de är här på träningsläger och kommer bland annat att träna på Karstorp och åka ut till Västra Eknö, förklarar Anders Klein i VFF:s fotbollssektion.

När domaren satte igång matchen var det oväntat nog VFF som började piggast och efter dryga minuten tog man också ledningen genom Robin Lundahl. Men Gais fick igång spelet och tvingade hemmalaget att backa hem och försvara sig. I den 17:e minuten kom också kvitteringen genom Karl Bohm efter att hemmaförsvaret slarvat i uppspelsfasen. Gais lade sedan i ytterligare en växel och bevisade att det är en viss skillnad mellan division 4 och superettan. Efter den första halvleken var ställningen hela 1–5.

– Vi kom ut som om det var en vanlig match och jag tycker att vi var bättre första tio. Men sedan börjar vi tappa lite i positionerna och det klart att det straffar sig mot ett lag som Gais, säger VFF:s Faiz Benatallah.

I den andra halvleken spelade VFF upp sig något och skapade en hel del lägen. Matchens delikatess bjöd Faiz Benatallah när han med ett fint långskott satte bollen i krysset.

– Skönt att få göra mål mot ett lag som Gais. Jag siktade på andra krysset och lyckades.

Segersiffrorna för Gais blev till slut 2–8.

– Det var tufft. Gais spelade i ett högt tempo och vi försökte hänga med. Det var väldigt lärorikt och jag gillar att möta bra lag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Filip Gustafsson