918 åskådare hade tagit sig till Bökensved för att se säsongens andra derby mellan VFF och IFK. Hemmalaget VFF började matchen klart bäst och kom inledningsvis till flera bra lägen. Calle Sjögren testade vänsterfoten strax utanför straffområdet och Olsjan Xhafa fick en gratismöjlighet bara några meter från bortamålvakten Albin Liffner som dock parerade skottet.

Det var också VFF som tog ledningen i matchen efter att Calle Sjögren hittat en djupledslöpande Andreas Ekberg som inte gjorde något misstag.

Efter det spelade IFK upp sig och kom till flera bra lägen. Men de blåklädda fick inte in bollen. Antingen var hemmamålvakten Niclas Bengtsson i vägen eller så tog avsluten i ramen.

Artikelbild

| Trots två mål av Oscar Ring blev det inga poäng för IFk i derbyt mot VFF.

I slutet på halvleken fick Ergest Fasko tag på bollen och satte fart framåt. Robin Lundahl hängde med och serverades öppet mål och VFF kunde gå till halvtidsvila med en 2–0-ledning.

– Vi får återigen inte in bollen även om vi spelar bra. Bara i första halvlek så har vi skott i både ribba och stolpe. När vi ligger på och spelar bra men inte får utdelning så blir det tungt, säger IFK:s tränare Fredrik Walfredsson.

I den andra halvleken fokuserade VFF på att spela smart och kontra. Det verkade vara en lyckad taktik då IFK hade svårt att komma till några riktigt bra lägen. Men i den 67:e minuten gick bortalagets Victor Heiskanen omkull och domaren pekade på straffpunkten. Fram klev Oscar Ring som var säkerheten själv. 2–1 och det var återigen match på Bökensved.

– IFK tog över spelet efter vårt mål i första halvlek. Så i paus sa vi till varandra att backa hem för att få upp deras backlinje och på så sätt kunna kontra. IFK spelade bra i andra men kom inte till några farliga chanser, konstaterar Ergest Fasko.

Artikelbild

| IFK fick en gratisbiljett in i matchen i den 67:e matchminuten. Oscar Ring tog hand om straffenoch placerade den säkert i det vänstra krysset.

IFK satsade allt framåt men i den 83:e minuten snodde Fasko själv bollen på mittplan och satte fart. Återigen hängde Lundahl med och så klart fick han passningen av sin medspelare. 3–1 till VFF och två mål av Robin Lundahl.

IFK fick visserligen in 3-2 genom Oscar Ring, men domaren blåste av matchen bara sekunder senare och VFF:s andra derbyseger den här säsongen var ett faktum.

Artikelbild

| Duon Fasko/Lundahl rullade in 2-0 i den 45:e matchminuten.

– Jag tycker personligen inte att resultatet speglar matchen. Vi gör det helt okej i 90 minuter men tyvärr så är 2–0-målet en svag insats från oss. Det är tungt, konstaterar Walfredsson efter matchen.

Desto muntrare miner var det i VFF-lägret.

Artikelbild

| – Vi har inte spelat speciellt bra efter uppehållet så det här var viktigt för oss, säger Ergest Fasko om 3–2-segern.

– Det känns riktigt bra. Vi har inte spelat speciellt bra efter uppehållet så det här var viktigt för oss. Det är starkt då vi saknar ett gäng spelare. Men jag vill också gratulera IFK till en bra match, säger Ergest Fasko.

Och din egen insats, två målgivande passningar?
Artikelbild

|  Vi får återigen inte in bollen även om vi spelar bra. Bara i första halvlek så har vi skott i både ribba och stolpe. När vi ligger på och spelar bra men inte får utdelning så blir det tungt, säger IFK:s tränare Fredrik Walfredsson.

– Jag tittar inte på mig själv, det är laget som gäller och det viktiga är att vi tar tre poäng.