Åhman: Vad ska det bli av VFF?

IFK spelar kval och har ett stadigt deltagarantal runt 20 på sina träningar. Positiva vindar blåser i föreningen och jag är så säker på att de klarar kvalet att jag lovar att doppa mig i dammen vid Örbäcken om de missar avancemang till division fyra.

13 oktober 2018 10:00

Detsamma går dessvärre inte att säga om Västerviks FF. Visst, de blev femma under en säsong där det mesta har känts...sådär. Oinspirerat, energifattigt och i väntan på att något ska hända. Ett mellanår efter tre raka (misslyckade) kval mot division tre.

En stor eloge ska riktas till Magnus Fält med stab samt de ur spelartruppen som gnetat på. Enligt vad jag hört har de legat på sex-sju spelare på träningarna under hela hösten. Tro fan att Fält pustade ut när domaren blåste av sista seriematchen mot Hultsfred förra helgen.

Vilken riktning väljer nu VFF att ta? Ska de lugnt sitta och se på när IFK rustar och springer förbi dem? Eller kommer de göra allt de kan för att bibehålla sin status som bäst i kommunen?

Steg nummer ett verkar vara klart. Att hitta en sportgrupp som gör ett gediget jobb med att sätta en slagkraftig trupp på benen. Nästa steg bör vara en tränare som dels är införstådd med vad det innebär att vara verksam på nivån och har stort förtroendekapital hos de spelare man vill behålla. Min känsla är att Peter Tirheden, som det ju ryktas om, är ett namn som passar den mallen bra. Efter det måste man göra ett jobb med truppen. Ställ krav på spelarna; höj motivationen, öka konkurrensen, vrid upp ett par snäpp på allting från matchbollar till speaker. Ta steg mot att bli en klubb som hör hemma högre upp i systemet. Just nu är man inte mycket mer än ett mittenlag i fyran.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman