Lämnar Vimmerby IF mitt i säsongen

20-åriga Vilma Winqvist lämnar Vimmerby IF för studier i Linköping. Högeryttern har ännu inte någon ny klubb klar men siktar på att återuppta fotbollen snart igen.

3 juli 2019 13:41

Vimmerby IF:s högerytter Vilma Winqvist, 20, kommer inte att spela i klubben efter sommaren. Hon har blivit antagen till lärarprogrammet i Linköping och börjar sina studier till hösten. Hennes prioritering kommer att ligga på studierna och därför blir det ingen fortsättning i VIF.

– Det blir lite långt att pendla och sen känns det som att studierna kommer ta över och ta upp tiden. Fotbollen kommer jag ta upp igen senare, säger Vilma Winqvist.

Winqvist kom till VIF från Västerviks FF inför denna säsong och sågs som ett väldigt spännande nyförvärv men lämnar alltså redan nu i sommar.

– Jag har haft en jättebra tid i Vimmerby och lärt mig jättemycket. Jag har fått ännu mer erfarenhet och spelat mer än vad jag trodde jag skulle få spela så det är jag tacksam för, säger Winqvist.

Hon utesluter dock inte en återkomst till varken VIF eller VFF i framtiden.

– Jonas (tränare i VIF) sa att jag alltid är välkommen tillbaka och det kändes bra. Sedan, om jag kanske vill flytta hem till Västervik någon gång, så får jag se hur jag gör. Det beror på vilken nivå man vill spela på men fotbollen har alltid varit prio ett i mitt liv men nu måste det vara prio två ett tag. Det har varit tufft att ta det beslutet, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Haris Dreco