Lag-VM till Västervik

Västervik Speedway kommer att arrangera event 2 i lag-VM på Stena Arena den 26 juli.

13 november 2015 10:14

Anders Östlund, fritids- och hälsostrateg i Västerviks kommun, ger tummen upp.

– Det är roligt att sätta motorsporten på kartan i Västervik igen. Västervik har en lång kultur när det gäller speedway, säger han.

– Vi skötte oss väldigt bra när vi arrangerade event 2 i lag-VM 2014 och har fått positiv kritik från domare och jurydomare. Därför blev vi tillfrågade igen. Det känns väldigt bra och vi vill tacka alla funktionärer, det är tack vare dem vi har fått erbjudandet igen, berättar Rune Nilsson, projektansvarig.

Sverige är regerande världsmästare och kommer att vara med och tävla i Västervik. Vilka de övriga tre länderna är blir officiellt nästa vecka.

Race-off och final kommer att köras i Manchester, England, vilket innebär att Storbritannien är direktkvalificerat till final som arrangör.

Morgan Andersson, som för närvarande även är förbundskapten för det svenska landslaget, ser stora fördelar med att få kvala på hemmaplan.

– Vi ska givetvis dra nytta av detta, att vi kan komma hit och träna inför tävlingen jämfört med om det hade varit i Polen exempelvis, det hade blivit för långt att åka bara för att träna.

– Vi ska se till att få till ett underlag som passar oss också och försöka vinna kvalet så att vi blir direktkvalificerade till finalen, för race-off dit tvåan och trean går kommer att bli stentufft, menar Morgan Andersson.

Något som dock var bekymmersamt förra gången var biljettsystemet där åskådarna inte hann komma in på arenan innan matchen började.

– BSI tog på sig det. De trodde att det skulle räcka med fyra biljettkurer, men den här gången kommer det att finnas fler öppna kassor. Det kommer även att vara ett annat företag som hanterar biljettförsäljningen, berättar Rune Nilsson som hoppas att publiksiffran blir större än de dryga 3 000 personer som kom senast.

– Vi hoppas på minst 1 000 till. Det kommer ju fullt med världsstjärnor i fyra lag som man får se samtidigt. Nu har vi dessutom längre tid på oss att marknadsföra.

Morgan Andersson tillägger:

– Intresset lär inte vara sämre efter årets bedrift. Vi hoppas på bra stöd så att vi kan ta oss direkt till final i England.

Läs mer i lördagens VT.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Belfrage