Jag unnar Karlin valmöjligheter

Med skadelistan så gott som tom är VIK-ledarnas valmöjligheter klart större – det unnar jag dem.

Rob Bordson är på gång.

Rob Bordson är på gång.

Foto: Filip Gustafsson

Krönika2019-10-24 16:00

Vid något tillfälle var det fem-sex spelare på frånvarolistan. Dilemmat VIK stod inför då var att bränna det SHL-lån man har kvar, försöka hitta något korttidskontrakt (vilket spelare generellt inte skriver på) eller binda upp sig för resten av säsongen och i förlängningen då behöva skeppa någon av de spelare man har på lönelistan och skapa obalans i truppen. VIK valde någon sorts mellanväg. Man tvingades visserligen forcera in inte helt matchredo spelare i laguppställningen, lånade in från såväl division ett som SHL. Lappa och laga för att rida ur den värsta stormen. Som nu har lagt sig. Den senaste veckan har VIK haft en i stort sett skadefri trupp. Bortsett från Henrik Malmström som varit långtidsskadad var samtliga spelare uttagningsbara till onsdagens match mot Mora. I den matchen åkte Ken Jäger på en rejäl kyss och skadade sig men VIK:s situation ser annorlunda ut numera. För mot Mora fanns Victor Wänghult, skadefri som sagt, på läktaren. Det tyckte han nog inte var så kul och han lär vara ordentligt sugen på att visa upp ett bra spel mot Södertälje nu när han åter får chansen. Valmöjligheterna, förmånen att kunna ställa krav på spelarna och förklara för dem att "om du inte är tillräckligt sugen på att spela försvar har vi andra som kan göra det" unnar jag ledarteamet. Det måste ha varit frustrerande att under en förhållandevis utdragen period behövt spela med en, sett till numerären och hälsostatus, undermålig trupp.

Matchen mot Mora, ja. Vilken insats från VIK. Något ologiskt med bara en poäng – pucken måste ju in! – men oaktsamhet kostade dem också den segern. Och med lite oflyt hade Mora, i slutsekunden, kunnat råna med sig alla poängen hem. Insatsen lovade dock mer och jag är inne på Karlins linje att fler träningar och matcher under dessa förutsättningar kommer göra laget gott.

VIK:s trupp är nu inte bara full utan överfull. Nio backar är kontrakterade och en kommer att försvinna. Min känsla säger att Anton Sundin ligger pyrt till. På forwardssidan är man 15 som avlönas, dit räknar jag Jake Randolph som ju numera tränar med VIK:s juniorer och hockeygymnasiet. Vad jag hör jobbar samtliga parter hårt för att hitta en ny klubbadress men inget ska vara riktigt nära. Att ha 8 backar och 14 forwards är nog det man strävar efter för att bibehålla marginal för skador och den tidigare nämnda konkurrenssituationen.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!