Krieger redo för match

Första träningmatchen står för dörren för Västerviks IK som på onsdagen tar emot Kalmar HC i Plivit Arena. För publiken blir det första mötet med nye centern Peter Krieger.

14 augusti 2019 07:00

Trots att han är 25 år gammal har Krieger aldrig spelat proffsishockey. I våras avslutades en framgångsrik karriär på college med en andra mästerskapstitel. Det som nu väntar Minnesota-bördige Krieger är något helt annat.

– Det är en omställning, absolut, men jag känner bara positiva känslor inför det som kommer. Att spela match igen ska bli riktigt kul, säger han.

Via Frankfurt och Stockholm flög Krieger och lagkamraterna Rob Bordson och Jake Randolph till Västervik och har varit i staden i drygt en vecka. Laget har genomfört sju ispass och Krieger är belåten med inledningen i nya landet, staden och laget.

– Hittills har allt varit perfekt. Det är lite svårt att åka och handla när man inte förstår vad som står men Google Translate har hjälpt mig en del, säger Krieger med ett skratt.

– Att komma in i laget har faktiskt gått jättebra. Alla är hjälpsamma och omställningen har gått väldigt smidigt hittills.

Ett bekant "problem" för nordamerikanska spelare som spelar i Europa för första gången är de större isytorna som brukas här. Men för Peter Krieger är det inte särskilt problematiskt.

– I college var det två lag i vår division som spelade på olympiska rinkar, så minst fyra matcher om året fick vi spela på större is, och jag kände redan då att det passade mig bra. Speciellt som forward finns det mer ytor att åka på.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman