Karlsson: "Det är hatten av"

Det blev stor skillnad mellan lagen även i returderbyt på G&B arena. Skillnaden den här gången var att det var Peter Karlssons gäng som glimrade. "Vi fortsätter i samma hjulspår som i Kumla", säger Dackelagledaren efter triumfen.

16 juli 2019 22:15

Efter förnedringen i Västervik i juni (58–32) var det ett Dackarna som var ute efter ljuvlig revansch under tisdagen. Detta var något som märktes direkt.

Bara efter fyra heat var Dackarna i åttapoängsledning (16–8).

– Det känns som att vi fortsätter i samma hjulspår som i Kumla för två veckor sen. Det var samma stil i grabbarna i kväll vilket var riktigt gött, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Att Berntzon efter kraschen i heat tre inte kunde medverka mer under kvällen trodde många skulle påverka matchens utgång, men istället var det som att Dackelaget höjde sig ytterligare ett snäpp och körde för "Vispens" skull.

– Vi hade som tur var bra mannskap på plats sex och sju (Jakobsen och Gomolski), så det gjorde inte jättemycket för resultatet att Berntzon fick utgå. Samtidigt höjer man nästan på ögonbrynen när Pawlicki inte vinner även det sista heatet, han var riktigt bra i dag (13 poäng), menar Karlsson.

Att till slut vinna med 23 poängs marginal i en seriefinal med bara sex tillgängliga förare är minst sagt ett styrkebesked.

– Det är också en toppförare (Berntzon) vi blir av med tidigt. Det är hatten av för killarna.

Vad säger du annars om skadan på Berntzon?

– Han har fått sig ordentligt med stryk med en lårkaka och sårskada på tummen. Han är stark, jag tror det blev hål i banan när han slog i alltså.

Patryk Dudek var också med om en krasch under kvällen, men den var långt ifrån lika dramatisk. Polacken reste sig snabbt upp, men höll sig för handen. Efteråt visade det sig att GP-föraren fullfört matchen med stora smärtor.

– Han hade inget grepp kvar, han slog i tummen rejält. Men ändå klippte han två heatsegrar i slutet.

Dackarna var till slut bara fyra poäng ifrån att fixa den "omöjliga upphämtningen" och även knipa bonuspoängen i derbyt. Men Målillalaget fick nöja sig med två poäng, men avståndet upp till serieledarna Västervik är krympt till tre poäng.

– Det är en topp-två-placering som är bra för att slippa en kvartsfinal. Men sen finns det frågetecken om det är bra att missa en kvartsfinal.

Hur tänker du kring det med tanke på att ni förra året slapp kvarten?

– Det känns som man inte vill hålla igen. Man vill vinna allt. I fjol föll vi på skador i fel lägen i slutspelet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Karl Edgren

Ämnen du kan följa