Westfält: "En minst lika viktig match"

Matchen mot Västerås är lagd till historien. Marcus Westfält och hans lagkamrater har skiftat fokus mot nästa uppgift. Almtuna väntar på bortaplan på onsdagskvällen.

Foto: Ilkka Ranta

Ishockey2019-09-24 17:00

När VIK hade så kallad frivillig träning på tisdagsförmiddagen var endast nio utespelare och två målvakter på isen. En av dem som tog sig ut var Marcus Westfält, center i VIK:s hittills framgångsrika fjärdekedja.

– Skönt att gå på och känna på grejerna. Även om vi spelar tätt och hårt så är det skönt att hålla igång och fortsätta känna att allt känns bra. Är man borta så känns det som man tappar ganska fort.

VIK kämpade på måndagskvällen ner Västerås och knep alla tre poäng. Redan på onsdagskvällen väntar ny drabbning, borta mot Almtuna. Ett motstånd som bringade VIK en 9–6-förlust under försäsongen.

– Vi gjorde en bra match mot Västerås men redan direkt efter den så pratade vi om att börja fokusera på matchen mot Almtuna. Vi tog en viktig vinst mot Västerås men det väntar en minst lika viktig match.

Finns försäsongsdebaclet kvar i tankarna på något sätt?

– Det finns med såpass att vi vet att det hände men det är inget vi tänker på. Vi vet att Almtuna är ett bra lag med många skickliga spelare och jobbar vi lika hårt som vi gjort innan så kan vi få med oss ett bra resultat.

Vad är det då som gjort att VIK skrapat ihop fem poäng under två tuffa inledningsomgångar?

– Viljan att vinna har varit större än motståndarnas. Det måste den alltid vara. Vill vi komma nånstans i den här ligan måste vi vara påkopplade varje dag och ge oss själva chansen att vinna.

Marcus Westfält centrar alltså en formation med yrvädren Adrian Elefalk och Erik Aterius på flankerna. En kedja han funnit sig väl tillrätta i.

– Vi gör det vi ska, ger energi till laget, jobbar hårt och får tryck på målet. Mot Västerås fick vi en ett mål, det hoppas jag vi kan fortsätta med, trycka in ett mål här och där.

Kanske redan mot Almtuna?

Matchen Almuna–VIK börjar 19:00 och Sporten rapporterar direkt med start 18:45.

Tillgängliga VIK-spelare mot Almtuna:

Målvakter: Adam Vay, Samuel Ward

Backar: Erik Gustafsson, Erik Ullman, Kim Johansson, Alexis Binner, Anton Sundin, Marcus Ersson.

Forwards: Erik Nyström, Peter Krieger, Oskar Pettersson, Jake Randolph, Ken Jäger, Darren Nowick, Emil Alba, Jacob Bjerselius, Victor Wänghult, Erik Aterius, Marcus Westfält, Adrian Elefalk.

Saknas: Rob Bordson, Victor Öhman, Henrik Malmström, Adam Plant, Niklas Folin.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!