Ward har bidragit med stabilitet

De senaste matcherna har VIK lyft både poäng- och spelmässigt. En av anledningarna är det stabila målvaktsspelet från Samuel Ward.

Samuel Ward under matchen mot Karlskrona förra fredagen.

Samuel Ward under matchen mot Karlskrona förra fredagen.

Foto: Ilkka Ranta

Ishockey2019-10-25 07:00

Han har börjat lägga beslag på den där åtråvärda förstaspaden, Ward. Mot Mora i onsdags hade han kanske lite mindre att göra än vanligt men han känner att en grundtrygghet börjar sprida sig i laget.

– Känslan är att det är surt med bara en poäng då vi gjorde en riktigt bra match. Vi förtjänade kanske alla poäng egentligen men ligan är så pass jämn att ibland vinner du inte när du förtjänar det och tvärtom.

VIK har börjar plocka poäng igen efter sex tunga förluster. Som sista utpost de senaste matcherna har Samuel Ward stått. Och han känner att VIK är på rätt väg.

– Ja, jag tycker det. Vi börjar växa in i en trygghet och ett grundspel sedan måste vi visa att det är så över tid också. Jag upplever det som mer sammansvetsat än i inledningen.

Han har vaktat VIK-kassen i sex av de tolv matcherna som spelat hittills och har visat gryende form sedan han kom tillbaka från sjukdom.

– Man tappar en del i både ork och timing när man är sjuk men jag fick göra en bra match mot Timrå när jag kom tillbaka och sedan har det tuggat på. Det hjälper att spela mycket på kort tid för att hitta en grundkänsla. 

Södertälje nästa – jumbon Södertälje. Tabellplaceringen spelar mindre roll, enligt Ward.

– Allsvenskan är jämn rakt igenom. Skulle Mora komma hit i Tingsryds tröjor skulle man inte märka någon jätteskillnad. Och att SSK ligger sist och tro att det ska bli lätt är livsfarligt. Vi måste behålla ödmjukheten.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!