Viktiga bortamatcher väntar VIK

Ett formsvagt Västerviks IK ger sig ut på vägarna i veckan. På onsdag stannar man i Stockholm för match mot AIK för att på fredag gästa Mora.

VIK och Mattias Karlin har två viktiga bortamatcher i veckan, mot AIK på onsdag och mot Mora på fredag.

VIK och Mattias Karlin har två viktiga bortamatcher i veckan, mot AIK på onsdag och mot Mora på fredag.

Foto: SIMON HASTEGÅRD

Ishockey2019-11-25 20:00

– Tittar man kortsiktigt är det lätt att säga att dom här matcherna är extra viktiga. Samtidigt är det över tid man bygger upp något och tabellen är levande, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

VIK tränar på tisdagen, värmer i Västervik på onsdag innan avresa, sover i Gävle efter matchen, tränar i Mora på torsdagen och reser hem efter fredagens match. Därefter väntar ledig helg innan en ny tripp tar vid: Modo borta onsdagen efter.

– Vi är inne i en period med många bortamatcher nu. Jag tycker att vi generellt varit jämnare på bortaplan och det kan vara bra att komma iväg och vara ihop i några dagar, men det där vet man ju inte förrän efteråt, menar Karlin.

Han fortsätter:

– Det är en klassiker att det är lite mer press på en när man spelar hemma. Omedvetet vill man visa upp sig på ett annat sätt medan man nöjer sig med det lilla på bortaplan.

VIK ändrar dock inte något större i sitt spel beroende på spelort. I kommande matcher blir grunderna, som alltid, viktiga.

– Vi vill få ut mer av laget och det börjar ju på individnivå. Att alla håller sig till det vi sagt och göra grund-sakerna rätt.

Till sist: hur är stämningen i laget?

– Det tär på alla när man förlorar mer än när man vinner sen tacklar alla det olika. Vissa är frustrerade medan det inte syns på andra. Som ledare är du inte uppe i det på samma sätt som spelare.

Sporten direktrapporterar från VIK:s träning på tisdagsförmiddagen. Rapporteringen från Plivit Arena börjar cirka 10:00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!