VIK:s skuld hos Kronofogden: 236 000 kronor

På fredagsförmiddagen hade Västerviks IK en skuld hos Kronofogden på 235 936 kronor. Klubbchef Petra Axelsson bekräftar läget, men säger att man skickat in en överklagan.

Västerviks IK:s klubbchef bekräftar skulden, men beskriver den som ett undantag.

Västerviks IK:s klubbchef bekräftar skulden, men beskriver den som ett undantag.

Foto: Jonas Svensson/Ingrid Johansson-Hjortvid

Ishockey2024-10-11 16:03

– Det förs dialog med både Kronofogden och Skatteverket, säger hon vidare. 

Sedan mars 2023 har Västerviks IK haft 28 ärenden hos Kronofogden. Elva av dem under förra säsongen. Alla dessa är avslutade. Exakt vad som föranlett dagens skatteskuld är oklart, Petra Axelsson skriver i ett mejl:

– Det handlar om pågående ärenden, där dagens digitala system inte är kompatibla med nya direktiv att förhålla sig till.

Exakt vad det innebär kan hon på en följdfråga inte precisera.

Ni hade ett stort antal ärenden hos Kronofogden förra året. Är detta något vi bör vänja oss vid, eller är det en extraordinär situation?

– De fåtal ärenden vi hade hos Kronofogden är undantag och ingenting annat. Förändring tar tid och vi är inte felfria men vi jobbar dagligen med att komma framåt, skriver hon.

Hur ser det ekonomiska läget ut för VIK idag?

– Vi följer vår plan framåt och jobbar ständigt med förbättringar och förändringar i arbetssätt för att även stänga det som varit och på så sätt få ekonomi i balans för att skapa positiva resultat. 

På den positiva sidan lyfter hon den ungdomssatsning och ledarutbildning som klubben sjösatt, och beskriver responsen från sponsorer som väldigt framgångsrik.

– Det har även gett ett stort brus i Hockeysverige och vi får väldigt mycket positiv feedback runt om i landet för det vi gör. Det är kul att sätta Västerviks IK på kartan med något som är i framkant, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!