VIK tog blytung trepoängare mot AIK

VIK var strået vassare än AIK när lagen på onsdagskvällen gjorde upp.

VIK-spelarna jublar på ett folktomt Hovet efter Rob Bordsons 1-0.

Ishockey2019-11-27 21:16

Det blev spännande mot slutet när VIK gästade AIK. En hemmareducering från ingenstans med en halv period kvar pressade VIK som länge såg ut att kunna spela av sista akten relativt bekvämt. Victor Öhman sköt i den första perioden, Rob Bordson styrde och VIK fick den där så välbehövliga 1–0-ledningen. När sedan Lukas Wernblom gjorde 2–0 i slutskedet av period två var utgångsläget inför sista perioden gynnsamt.

Två lag i stort behov av poäng och positivism gjorde upp men VIK var länge det bättre laget och ledningen efter 40 minuter var inte ologisk. Adam Vay som fick chansen i målet i Samuel Wards frånvaro gjorde en bra insats och, när AIK tryckte på mot slutet, man plockade målvakten tidigt, var han den som bärgade hem poängen till sitt lag. Med åtta sekunder kvar skickade Rob Bordson in 3–1 i tom bur.

Målen, VIK: 0–1 Rob Bordson (Victor Öhman, Henrik Malmström), 0–2 Lukas Wernblom (Emil Alba), 1–3 Rob Bordson (Jacob Bjerselius).

Karta: Johanneshov