VIK stängde ner Västerås på bortaplan

Efter tre förluster i följd fick Västerviks IK jubla igen. På onsdagskvällen besegrades Västerås med 3–0.

Peter Krieger gjorde ett av målen i VIK:s seger i Västerås på onsdagskvällen.

Ishockey2019-10-30 21:05

Det dröjde mer än halva matchen innan någon av kvällens skickliga målvakter fick vittja nätet. Då spelade VIK power play och där har man ju varit relativt starka under säsongsinledningen. Kim Johansson avfyrade bössan och en skymd Emil Kruse i hemmakassen kunde inte stoppa pucken. Då hade lagen spelat 11:09 av den andra perioden.

Strax därefter städade VIK av ett hemma-PP och ytterligare några minuter senare hade man utökat. Västerås slarvade i ett byte och gav flera VIK-spelare öppen gata. Rob Bordson sköt, Erik Nyström styrde och på returen dök formstarke Peter Krieger upp och skickade in 2–0 med lite knappt fem minuter kvar av period två. Den andra perioden var mer svängig än den ganska statiska första. Bland annat klev VIK:s målman Samuel Ward fram och räddade laget några gånger när VIK-forwards varit mindre kloka med pucken i den offensiva delen av planen vilket gett Västerås två-tre lägen där man kom med numerärt övertag mot VIK:s backar.

I upptakten på den tredje perioden var det faktiskt VIK som skapade de finaste lägena. Först fyllde Adam Plant och sedan Brandon Burlon på i varsin omställning. Båda fick topplägen att dryga ut ledningen. Men klockan var ju på VIK:s sida och det i kombination med smarta beslut och hårt arbete gjorde att det gick snabbt fram tills det att bara tio minuter återstod. Då fick Adam Plant, igen, ett guldläge. Också denna gång stoppades han av Kruse. Någon som däremot inte stoppades av Kruse var Victor Öhman. Med drygt fem minuter av kvar punkterade han tillställningen med sitt 3–0-mål. Ett fint skott efter fin passning från Rob Bordson. VIK slet sedan hårt för att tillsammans bärga en nolla för eminente målvakten Samuel Ward, vilket man också lyckades med.

Västerås-VIK 0–3

Andra perioden: 0–1 (11:09) Kim Johansson (Victor Öhman, Rob Bordson) spel 5 mot 4, 0–2 (15:47) Peter Krieger (Erik Nyström, Rob Bordson)

Tredje perioden: 0–3 (14:31) Victor Öhman (Rob Bordson,

Skott: 21–27 (6–7, 13–15, 2–5)

Utvisningar: Västerås 2x2 min, VIK 3x2 min