VIK ställs mot profilens lag i första bortamatchen: "Alla vet..."

Bekväm seger hemma mot ett förväntat bottenlag i premiären. På onsdagen tar sig Västerviks IK an nästa nya utmaning.

Fem jubel för VIK i lördags. Frågan är om man bärgar tre nya poäng på onsdagskvällen.

Fem jubel för VIK i lördags. Frågan är om man bärgar tre nya poäng på onsdagskvällen.

Foto: Jonas Svensson

Ishockey2024-09-25 05:00

Efter åren i Hockeyallsvenskan är lag som Mörrum, Alvesta och Tyringe nygamla bekantskaper som ska tinas upp. Och onsdagskvällen innebär, för VIK:s del, bortafight mot de sistnämnda. Tyringe står som värd i VIK:s första bortamatch för säsongen.

– Tyringe ska vi nog se som ett mittenlag, de vill vara med och utmana (om topp fyra-platserna), säger VIK:s tränare Pelle Torstensson.

Skånelaget fick med sig en poäng från sin premiär, borta mot Alvesta. Den största profilen återfinns sannolikt i båset. Mats Lusth styr skutan.

– Alla vet ju hur Lusth är och hur han var som spelare. Det gäller att du ger allt och bidrar till laget, annars spelar du inte. Så vi vet att vi står inför ett hårt jobbande lag, säger Torstensson.

I Hockeyettan södra får VIK gälla som favorit i mer eller mindre varje match. Den höga grundkapaciteten gör också att laget i större utsträckning kan fokusera på sin egen prestation snarare än att anpassa sig efter motståndarna.

– Så är det. Vi vet att om vi kommer upp i vår nivå och håller basen så ska vi kunna spela mot alla system, med små justeringar. Vi känner att vårt lag och vårt spel är byggt på ett sätt som ger oss möjlighet att styra matcherna.

Torstensson och hans lag inledde tävlingssäsongen i lördags med att besegra IK Pantern hemma med 5–1 och laget som gjorde det då är också det som får chansen på onsdagen.

– Vi kommer att ha med Axel Engblom på backen och Wille Edström på forwardssidan men annars blir det inga förändringar.

Liverapport

VT-Sporten rapporterar direkt från matchen på VT.se. Första nedsläpp sker klockan 19:00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!