"Detta kommer vara det starkaste julminne min kropp kommer att bära resten av mitt liv. Det måste finnas mycket mer vi kan göra för de här barnen. Jag ställer gärna upp på mer sånt här, livet är inte rättvist ibland", sa Georgsson då.
Nu är ishockeyspelaren på god väg att göra mycket mer.
– Jag pratade med Jokke (Joakim Englund) efter att vi hade varit på barnsjukhuset förra året, om att vi skulle göra något även året därpå. Kan vi bara göra minsta lilla så är det bra.
Västerviks IK-spelarna kom på idén om VIK-tipset och tryckte upp lappar där man kan tippa slutresultatet på VIK:s alla matcher fram till jul. För 100 kronor lämnar man in sitt tips och vinnaren får sen en liten summa. Resten, mestadels, av pengarna går till barnavdelningen på Västerviks sjukhus.
– Förhoppningen är att något företag kanske kan sponsra med ett pris till vinnaren så att alla insamlade pengar går till barnavdelningen, som en slags julgåva, säger Georgsson och fortsätter:
– Själva grejen är ju inte att tippa egentligen, utan det är att skänka pengar. 40 av mina sålda lappar har köpts av folk som inte är från stan exempelvis.
Hur gör man om man vill vara med på detta?
– Kontaktar någon i VIK:s A-lag. Tanken var att dela ut lappar till bekanta och på jobbet från början, men självklart är det bara kul om så många som möjligt vill vara med.
På söndag startar serien, hur mycket pengar hinner ni få ihop?
– Jag tror att det blir runt 30 000 kronor. Målet var 50 000 från början, men det är inte så lätt för spelarna som inte är från stan och inte känner någon här att få med folk. Men jag tycker att 100 kronor inte är så mycket att skänka, det kan nog alla göra. Sen så är det inte säkert att det här är det enda vi gör. Vi kanske hittar på något mer och samlar in till något annat också.
När barnkliniken fick beskedet om VIK-spelarnas initiativ togs det emot med stor glädje.
– Oj, vad snällt. Det är alltid uppskattat att få bidrag. Vi har ett konto dit vi sätter in alla skänkta pengar, och de går alltid oavkortat till barnen genom presenter, utrustning, upprustning av lekterapin med mera. Sjuka barn som är här behöver ofta sätt att fördriva tiden, genom datorer, surfplattor, filmer och tv-spel bland annat, så det är jättetacksamt, säger avdelningschefen på barnkliniken, Lotta Ohlsén.