VIK-poäng efter stark kämpainsats.

Västerviks IK visade på stark moral när det blev en poäng borta mot Karlskrona.

Lukas Wernblom svarade för VIK:s kvittering till 1-1.

Ishockey2019-11-22 21:36

VIK hamnade i underläge vid tre tillfällen, men alla gångerna lyckades laget kvittera och ta matchen till förlägning och straffar. Hemmalaget fick med sig två poäng sedan matchen slutat 4–3.

VIK fick en tuff inledning på matchen och ett olyckligt slut på första perioden.

Hemmalaget satte högst fart direkt och tryckte tillbaka VIK. Det dröjde bara fem minuter innan första hemmamålet kom.

VIK:arna spelade upp sig efter halva perioden och Lukas Wernblom kunde kvittera till 1–1.

Med tre sekunder av perioden kunde Karlskrona återta ledningen när man gjorde 2–1 i numerärt överläge. Samuel Ward i VIK-målet var utan sin klubba.

I andra perioden böljade spelet fram och tillbaka. Ken Jäger svarade för kvitteringen till 2–2, men hemmalaget kunde göra 3–2 i mitten av perioden.

VIK gav sig inte i tredje perioden och bästa läget fick Ken Jäger på straffslag sedan Lukas Wernblom blivit neddrargen, men Jäger missade straffen.

Jäger fick revansch på sig själv strax därefter när han krigade in kvitteringen till 3–3.

Det blev inga flera spelmål. Det gjorde att matchen fick avgöras på straffar och där kunde Mikael Roslund avgöra till hemmalagets fördel.

Darren Nowick var uppsatt i laguppställningen, men kom aldrig till spel.

VIK är i farten redan igen på söndag när det är hemmamatch mot Vita Hästen.

Mål och pass, VIK: Ken Jäger 2+0, Rob Bordson 0+2, Lukas Wernblom 1+0, Adam Plant 0+1.

Karta: NKT Arena Karlskrona