VIK krossade Almtuna i tredje perioden

Efter matchen mot Västerås hoppades Mattias Karlin att den fina insatsen var något man kunde bygga vidare på. Och visst kunde man det. En stabil insats och tre nya poäng för Västervik efter att man kört över Almtuna i den tredje perioden.

Ishockey 1 november 2019 21:54

Västervik inledde matchen piggt. Man skapade en hel del lägen och kontrollerade återigen mittzonen på ett imponerande sätt.

Men efter dryga tio minuter tappade VIK pucken i offensiv zon och Filip Cederqvist kom fri mot Samuel Ward i hemmamålet. Kim Johansson försökte ta tillbaka, men en oförsiktig klubbhantering gjorde att domaren blåste straff.

Fram klev Tobias Åhström och den vane straffskytten gjorde inga misstag. 1–0 Almtuna.

Men drygt sex minuter senare höll sig Darren Nowick framme på Victor Öhmans retur och skickade in sitt första mål för säsongen till hemmapublikens stora glädje. 

– Vi började jäkligt bra första minuterna. Men sedan strulade vi till ganska kraftigt och blir lite nonchalanta vid puckhanteringen och börjar bjuda på en del lägen. Så sista minuterna är vi inte helt nöjda med, säger huvudtränare Mattias Karlin.

William Haag satte 2–1 för Almtuna drygt fem minuter in i den andra perioden. Men VIK skulle återigen komma tillbaka. Bortalagets William Wiå utvisades två minuter och Västervik fick chansen i powerplay. Emil Alba fick pucken och med en diagonal passning hittade han en fri Victor Öhman som pricksköt in kvitteringen på ett klassiskt Öhman-vis.

– I andra blev vi lite bättre, men jag är ändå inte helt nöjd med hur vi genomförde perioden. Det vi ville se fick vi inte riktigt se. Vi hamnar lite ur position stundtals, säger Mattias Karlin om den andra perioden.

I inledningen av den tredje perioden var det VIK för hela slanten. Bortalaget åkte på en utvisning och i det efterföljande powerplay-spelet fick Peter Kriger en delikat passning av Adam Plant som han med ett direktskott såg till att förvalta vilket betydde 3–2 för Västervik.

Hemmalaget fortsatte sedan att ösa på och ledningen utökades både en och två gånger. Först av Rob Bordson och sedan av Darren Nowick i powerplay. 

Almtuna försökte att komma tillbaka och Tobias Liljedahl fick visserligen in 5–3-målet med drygt tio minuter kvar. Men det här var VIK:s kväll och Jacob Bjerselius satte definitivt spiken i kistan med sitt 6–3-mål med tre minuter kvar, vilket också blev slutresultatet.

– I tredje gör vi det riktigt bra under ett antal minuter där vi går från 2–2 till 5–2. Det var många snygga mål och tryck på kassen. Vi vann många andrapuckar och fick mycket energi av det, så där var det lite spiken i kistan även om de gör 5–3 och får powerplay.

Victor Öhman levererade 1+2 i segermatchen:

– Det är en bra insats av oss i dag. Vi hade en jättebra tredjeperiod mot Västerås och kommer ut bra de första minuterna i dag. Jag tycker det känns ganska stabilt och kontrollerat, säger han.

Mål från er alla i kedjan i kväll, det känns som att ni blir bättre och bättre för varje match?

– Ja, det kändes bra i dag och jag tycker det har känts så de senaste matcherna. När man kommer med i protokollet så får man givetvis lite mer självförtroende och den biten. De har kanske inte riktigt varit så till en början även om jag skapat en hel del men till slut kommer det. Så jag tycker det funkar bra i kedjan.

Ny match på söndag mot Kristianstad, vad säger du om uppgiften?

– Det är ett nytt lag i allsvenskan så det ska bli roligt. Jag har själv spelat där i två matcher och de har en fin arena med bra fans så vi ser fram emot den matchen.

Erik Nyström fick ledas av isen i den första perioden efter en smäll och kommer troligtvis att missa söndagens möte.

– Det är inte så där superbra. Jag har svårt och se att han är med på söndag, säger Mattias Karlin.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Forwarden lämnar VIK – klar för slovakisk klubb

Forwarden lämnar VIK – klar för slovakisk klubb

Förundersökningsledaren om VIK-tränarens fall: "Det var min bedömning"

Förundersökningsledaren om VIK-tränarens fall: "Det var min bedömning"

Så går VIK vidare efter tränarens avhopp: "Det kom plötsligt"

Så går VIK vidare efter tränarens avhopp: "Det kom plötsligt"

VIK-profilen lämnar klubben efter att ha utsatts för hot och anklagelser: "Få honom att lämna sitt uppdrag"

VIK-profilen lämnar klubben efter att ha utsatts för hot och anklagelser: "Få honom att lämna sitt uppdrag"

Här är siffrorna från VIK:s årsmöte • Spelarbudgeten • Så mycket publik räknar man med • Det egna kapitalet • Nya kravet

Här är siffrorna från VIK:s årsmöte • Spelarbudgeten • Så mycket publik räknar man med • Det egna kapitalet • Nya kravet
Visa fler