VH värvar två offensiva krafter

Vimmerby Hockey presenterade på söndagskvällen två nyförvärv. Det rör sig om offensiva krafter i form av centern Niki Koskinen samt forwarden Philip Elgestål.

Philip Elgestål är ett av Vimmerby Hockeys senaste nyförvärv.

Philip Elgestål är ett av Vimmerby Hockeys senaste nyförvärv.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2021-06-06 18:22

Niki Koskinen var assisterande lagkapten i IPK under den gångna säsongen och producerade 27 poäng (12+15) poäng på 36 matcher, inklusive slutspel. 

Har gjort två säsonger i IPK, men är fostrad i SM-Liiga-klubben KooKoo, där han också gjort ett antal framträdanden. 

– En skridskostark, smart och mångsidig center. Har både offensiva och defensiva kvaliteter, som vi kommer att få mycket nytta av. Det är en spännande spelare med mycket potential, som ville till Sverige och vi är glada att han väljer oss, säger Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Morgan Persson. 

Göteborgaren Philip Elgestål är inget obekant ansikte i Vimmerby Ishall, då han tidigare gjort två starka säsonger i Hanhals. Han kommer från en säsong i Mariestad, som slutade med 14 poäng (2+12) på 49 matcher,.

– Det ska bli extremt roligt att komma till Vimmerby. Jag har en väldigt stor revanschlust efter förra säsongen, och vill visa det jag är bra på och bidra till lagets framgång. Jag har varit med i ettan ett par säsonger där Vimmerby alltid varit ett topplag som spelar en fartfylld hockey. Det är något som jag känner att jag också kommer bidra med och passa in i, säger Philip Elgestål. 

Morgan Persson om Philip Elgestål:

– En speedig och fartfylld spelare, som spelar med hög energi och har ett vasst skott. Kan göra det oväntade och tar närmaste vägen mot mål.

Båda kontrakten löper över säsongen 21/22. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!