Tufft avbräck för VIK inför bortaturnén

Runt lunchtid på onsdagen åkte VIK-bussen mot Stockholm för kvällens match mot AIK. Flera spelare saknades.

Samuel Ward skadade sig i förmiddags och finns inte med på bussen till Stockholm.

Samuel Ward skadade sig i förmiddags och finns inte med på bussen till Stockholm.

Foto: Ilkka Ranta / Frilansfotograferna

Ishockey2019-11-27 15:48

Innan avresa värmde spelarna i Plivit Arena. Under den värmningen skadade sig målvakten Samuel Ward och han åkte därför inte med till Stockholm.

– Vi har haft skadeproblem på först backsidan och sedan forwardssidan och nu är det målvakternas tur verkar det som, suckar VIK:s sportchef Emil Georgsson.

Hur illa är det?

– Jag vet inte. Vi får se. Han har stått mycket den senaste tiden och det kanske kostar oss nu, säger Georgsson.

VIK övervakar målvaktssituationen nära och med Wards skada blir det mer akut.

– Ward har tydligt varit förstamålvakt och det är på sikt inte hållbart att stå så mycket som han gjort. Målvaktsfrågan diskuterar vi och vi får se vad det landar i.

Med på bussen är Adam Váy som inte stått på nästan en månad och juniormålvakten Alexander Skepp. Tidigare i höstas gick det rykten om att VIK-produkten Adam Åhman kunde komma att lånas in från HV71 för att matchas igång efter en operation.

– Vi vet om att HV71 är tre målvakter, säger Georgsson kortfattat om dessa rykten.

En som inte heller är med på bussen är backen Erik Gustafsson. VIK-profilen var visserligen ombytt mot Vita Hästen i söndags men spelade inte en sekund. Han har varit utlånad till Vimmerby i hockeyettan under november och tanken var att han skulle spelat med VH borta mot Kallinge/Ronneby på onsdagskvällen. Han var med på bussen men fick kliva av på parkeringen precis innan avfärd.

– Både vi och Vimmerby hade missat att det krävs fem karensdagar innan han kan spela för dem eftersom han var registrerad hos oss i söndags, säger Georgsson.

– Olyckligt, såklart. Tanken är att han ska spela ett par matcher med Vimmerby från och med fredag för att hålla igång. Förhoppningsvis gör han det bra och är med och konkurrerar hos oss efter det. Det är inget som är hugget i sten att han inte ska spela hos oss framöver.

Dessutom: under onsdagsförmiddagen blev det klart att forwarden Adrian Elefalk, som inte heller spelat särskilt mycket hos VIK den senaste tiden, och också varit skadad, spelar med hockeyettan-klubben Nyköping på onsdagskvällen.

– Ja, det gick fort och känns som en bra lösning för honom. Han kommer att spela med dem på fredag också, säger Georgsson.

Därmed har VIK alltså två spelare utlånade och i kortare perioder har också Erik Aterius och Henrik Malmström spelat i andra klubbar på lån.

– Såklart kan vi inte finansiera andra klubbars spelare utan måste hitta längre lösningar, säger Georgsson.

Sedan tidigare är Victor Wänghult skadad. Det betyder att VIK är 7 backar och 13 forwards till kvällens match. Vi rapporterar direkt från matchen AIK–VIK med start 18:45.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!