Troja knockade VIK – märkligt mål blev kostsamt

På onsdagen stötte VIK på lagets hittills tuffaste motstånd. Och blev utan poäng i Ljungby. Troja vann rättvist, 4–1.

Viktor Kokman släppte fyra puckar förbi sig i VIK:s förlust mot Troja på onsdagskvällen.

Ishockey2024-10-02 21:14

Den första perioden gick undan. Långa spelsekvenser, högt tempo – och det var hemmalaget Troja/Ljungby som stod för det mesta. En farlig inbrytning och ett stolpskott föregick ledningsmålet, som kom efter 14:31. VIK:s Kalle Bartholdsson ansågs vara för brysk mot en motståndare framför VIK-målvakten Viktor Kokman och visades ut. Troja hade inför matchen en powerplayutdelning på över 60% och slösade ingen tid den här gången heller. Snabbt spel, skott, retur och mål. En logisk hemmaledning efter 20 minuter.

Period två började med flera chanser för hemmalaget som enkelt tog sig igenom ett passivt VIK-lag. Föga överraskande kom också 2–0. VIK:s möjlighet att kravla sig in i matchen kom när Troja drabbades av två utvisningar på kort tid och således gav VIK ett fem mot tre-PP. Det tog VIK vara på då Oskar Ståhl skickade in reduceringen via en retur. Det var just returer som var melodin den här kvällen. Trojas första, VIK:s enda och även Trojas tredje mål kom till på det sättet. Tre minuter efter VIK:s reducering var underläget åter två mål. En omställning och ett långt VIK-lag gav ytor till hemmalaget som fortsatte styra matchen.

När pausen kom hade VIK släppt in ytterligare ett mål och låg således under med 4–1 efter 40 minuter. Periodens sista mål var av det dråpligare slaget då målvakten Viktor Kokman såg ut att få ett felskär och således ramlade ur målburen. Hemmaspelaren med pucken kunde bara skicka in pucken i en gapande kasse. Jobbigt för Kokman, jobbigt för VIK efter två spelade perioder.

Till tredje hade VIK bytt målvakt då Hubert Forsberg Zetterström ersatte Kokman. Han fick inte överdrivet mycket att göra under sin korta arbetsdag då tredje perioden kom och gick utan några större markeringar i protokollet. VIK dödade ett par-tre utvisningar men var inte nära att hota ett Troja som mest fokuserade på att bogsera poängen i hamn.

Koggar: 3) Erik Olhans-Lind, 2) Alex Brännstam, 1) Hubert Forsberg Zetterström.

Matchfakta

Period 1: 1–0 (14:31) Håkansson (Nordin, Lennström) spel 5 mot 4

Period 2: 2–0 (05:30) Andersén (M Wahlgren), 2–1 (11:31) Ståhl, spel 5 mot 3, 3–1 (14:43) Hellström (Nordin, Arvedson), 4–1 (18:04) Lennström (J Wahlgren)