VIK:s kollaps – tappade tvåmålsledning till förlust i sista

En trygg 2–0-ledning inför slutperioden. Där och då såg Västerviks IK ut att planenligt säkra tre poäng borta mot Tyringe. Men i slutperioden ställdes allt på ända.

Pelle Torstenssons VIK tappade tvåmålsledning till förlust borta mot Tyringe.

Pelle Torstenssons VIK tappade tvåmålsledning till förlust borta mot Tyringe.

Foto: Jonas Svensson

Ishockey2024-09-25 22:07

Det gick att se tendenser i VIK-spelet tidigare. Under andra periodens första hälft var man inte lika aktiva och rappa som i den första men man kom undan med det och istället för kvittering till 1–1 kunde VIK öka på till 2–0 med kvällens andra power play-mål. Gustav Lindberg pricksköt själv in det första och vid det andra serverade han Oskar Ståhl öppen kasse.

– Första perioden är helt okej. Sen hade vi åtta nio-svajiga minuter i andra och sett över hela matchen gör vi bra saker emellanåt men på det stora hela kommer vi inte upp i den nivå vi vill och behöver, säger VIK-tränaren Pelle Torstensson.

Torstensson och hans lag hade två mål att gå på inför tredje men skulle ändå få åka tomhänta från Skåne. Slarv gav 1–2-reducering tidigt och bara en minut innan 2–2 – ett skott Viktor Kokman såg ut att ha hanterat annorlunda – tvingades målvakten rädda en straff. Och med drygt fyra minuter kvar missade VIK åter i passningsspelet och blev straffade. 3–2 till stort jubel inför 643 åskådare i Tyrs Hov.

– Såklart är vi alla besvikna men att åka på en käftsmäll, om man får säga så, såhär tidigt kan vara bra för att alla ska inse vad som krävs för att vinna en match i den här serien, säger Torstensson och fortsätter:

– Det här stärker bara det vi pratat om tidigare, att alla lag kommer att fightas som bara den när de möter oss och det gäller att vi är beredda på det.

Vad hände i tredje?

– Vi sätter oss själva i skiten och gamblar för mycket med pucken. Visst, vi hade lägen nog att göra fler mål men vi kan inte alltid utgå från att vi kommer att göra en massa mål, avslutar Pelle Torstensson.

Någon nämnvärd slutforcering fick VIK inte till utan fick konstatera att den första bortamatchen för säsongen också innebar säsongens första nollpoängare.

Koggar: 3) Gustav Lindberg, 2) Anton Johansson, 1) Oskar Ståhl.

Matchfakta

Period 1: 0–1 (05:15) Lindberg (Ståhl) spel 5 mot 4

Period 2: 0–2 (14:27) Ståhl (Lindberg, Öhrwall) spel 5 mot 4

Period 3: 1–2 (03:15) Ahlgren, 2–2 (13:14) Blomquist (Kroon), 3–2 (15:40) Blomdahl-Arnoldsson (Kjellén)

Skott: 19–36

Utvisningar: TSoSS 6x2, VIK 6x2

Publik: 643

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!