Tingsryd vände och besegrade VIK

Västerviks IK:s förlustsvit är uppe i tre matcher efter att laget på onsdagskvällen förlorat mot Tingsryd med 5–3.

Rasmus Sörgardt och Tingsryd besegrade VIK.

Ishockey2019-10-02 21:17

Sin vana trogen den här säsongen släppte VIK in matchens första mål. Efter dryga åtta minuter tog Tingsryd ledningen efter en omställning där Simon Norberg var sist på pucken. Sjätte fallet av sex där motståndarna nätat först.

VIK höjde sig efter power breaket och kunde kvittera i numerärt överläge efter 11:59. Erik Nyström fick ingen ren träff men tillräckligt för att ställa, och överlista, Andreas Ljunggren i bortaburen. Innan perioden var slut hade så Victor Öhman spräckt sin mål-nolla för säsongen. I ett läckert anfall rakade han in pucken till 2–1 efter 16:53.

En mållös andraperiod gjorde att båda lagen hade gott poänghopp inför sista perioden. Efter en bra VIK-start var det gästerna som hittade nätet. 02:33 in i tredje bombade Robin Carlsson in 2–2. Samme Carlsson bombade igen några minuter senare och då var det vänt. Tingsryd tog ledningen efter 4:45. VIK fick PP-chans ytterligare nån minut senare när just Carlsson blev utvisad och borde nog fått ett fem mot tre när Oscar Holst blindside-tacklade Victor Wänghult. Istället blev det, med 38 sekunder kvar på Carlssons tvåa, spel fyra mot fyra sedan Alexis Binner visats ut. Backen hann visserligen ut på isen men i kölvattnet av utvisningen snärtade Ludvig Elvenes in 4–2-pucken. Tvåmålsunderläge för VIK med mindre än en halv period kvar.

Avståndet minskades till ett efter 13:09 då Peter Krieger bröt sig in framför mål och backhandade in reduceringen. Formationen med Krieger, Oskar Pettersson och Ken Jäger vaskade fram ett par heta kvitteringschanser därefter och Tingsryd fick slite ordentligt för att behålla sin ledning. Mellan minut 15 och 17 var VIK oavbrutet i anfallszonen – utan att få in kvitteringen. Istället skickades 5–3 in i tom bur efter 18:22. VIK får chans till poäng på fredag då man gästar BIK Karlskoga.

VIK–TAIF 3–5

Första perioden: 0–1 (08:07) Simon Norberg (Joachim Nermark, Rasmus Sörgardt), 1–1 (11:59) Erik Nyström (Ken Jäger, Peter Krieger) spel 5 mot 4, 2–1 (16:53) Victor Öhman (Erik Nyström, Darren Nowick)

Tredje perioden: 2–2 (02:33) Robin Carlsson (Benjamin Nissner, Ludvig Claesson), 2–3 (4:45) Robin Carlsson (Rasmus Bengtsson, Felix Olsson) spel 5 mot 4., 2–4 (10:41) Ludvig Elvenes, 3–4 (13:09) Peter Krieger (Oskar Pettersson), 3–5 (18:22) Ludvig Claesson mål i tom kasse

Karta: Plivit Arena