Tidigare ungdomslandslagsspelare klar för VIK

VIK presenterade ytterligare en spelare under onsdagsförmiddagen. Tim Almgren kommer att representera VIK under kommande säsong.

Tim Almgren är klar för VIK. Kontraktet är skrivet på ett år.

Tim Almgren är klar för VIK. Kontraktet är skrivet på ett år.

Foto: Anders Hallman

Ishockey2024-06-19 10:02

Västerviks IK:s trupp börjar ta form. Under onsdagen tillkom ytterligare en pusselbit i lagbygget när centern Tim Almgren presenterades.

Almgren är 19 år gammal, högerskytt och är fostrad i Enköpings SK. VIK:s sportchef Victor Öhman är nöjd med värvningen och beskriver Almgren som en intressant spelare.

– Han är väldigt skicklig, lurig och besitter ett bra skott, berättar Öhman på VIK:s sociala medier.

Almgren har inte riktigt blomstrat ut till den spelaren som väntades efter de lyckade ungdomsåren som bland annat innehöll landslagsspel. Detta beror i största del på skador enligt Öhman:

– Vi tror att han besitter en väldigt stor potential och att han kommer att kunna ta steg och blomstra i rätt omgivning. Han har gjort mycket poäng i ungdomsåren också.

Den senaste säsongen spelade centern 31 matcher i Örebros J20-lag. Där gjorde han 15 mål och 15 assist på 31 matcher, totalt har han gjort 101 poäng på 115 matcher i J20-serien. Han var även utlånad till Enköping i Hockeyettan i fjol. Där blev det åtta poäng på sju matcher.

– Han är väldigt taggad och motiverad inför flytten hit till oss. Vi ser också fram emot att jobba tillsammans med honom i hans första seniorsäsong, avslutar Öhman.

Tim Almgrens kontrakt är skrivet över ett år. VIK:s trupp inför kommande säsong innehåller i skrivande stund elva forwards, fem backar, två målvakter och två personer i ledarstaben.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!