TĂ€tt och jĂ€mnt derby – VH vann i förlĂ€ngning

Det krĂ€vdes förlĂ€ngning för att skilja pĂ„ VĂ€stervik och Vimmerby. Till slut var det VH som tog en meriterande seger med 4–3. HjĂ€lte: den förra VIK-spelaren Pierre Gustavsson.

Vimmerby vann med 4–3.

Ishockey2020-09-23 21:22

HockeypremiÀren nÀrmar sig. Under onsdagskvÀllen möttes VÀstervik och Vimmerby i ett intressant derby. Sett över 65 minuter fick vi se en jÀmn match, dÀr framför allt bortalaget presterade pÄ en hög nivÄ med tanke pÄ divisionsskillnaden.

I den första perioden var det dock VĂ€stervik som förde spelet. Precis som vĂ€ntat. VIK spelade med en nĂ„got högre fart och vaskade fram ett flertal farliga lĂ€gen. De gjorde ocksĂ„ 1–0 genom Saku Kinnunen. Det resultatet var helt i sin ordning efter 20 minuters spel.

Efter pausvilan fick Vimmerby mer att sĂ€ga till om. GĂ€sterna fick ett mer etablerat anfallsspel och jobbade fram ett par VIK-utvisningar. I efterdyningarna av ett misslyckat 5-mot-3-spel kvitterade VH till 1–1 nĂ„gra minuter in i mittperioden. Det var backen Oskar Lindgren som gjorde mĂ„l.

Det skulle komma mer.

Efter 30:19 tog Vimmerby ledningen, efter att Max Popovic gjort sitt första mĂ„l för sĂ€songen. Det var inte alls orĂ€ttvist. I det skedet av matchen spelade bortalaget med betydligt mer energi Ă€n VIK. Hemmalaget höjde sig nĂ„got ju lĂ€ngre perioden gick – och lyckades kvittera nĂ€r klockan stod pĂ„ 38:25. Det var den förre VH-spelaren Ludvig Jardeskog som hittade rĂ€tt med ett rappt handledsskott utifrĂ„n. DĂ€rmed var det helt jĂ€mnt inför den tredje perioden.

DÀr Ätertog Vimmerby ledningen tidigt. Det var ett vackert anfall, dÀr Jakob Karlsson hittade Oscar Gustafsson som stod fri framför Daniel Marmenlind i VIK-mÄlet. Det var Karlssons tredje assistpoÀng i matchen.

VĂ€stervik kvitterade pĂ„ nytt efter 49:04. Jacob Bjerselius stod för en fin aktion, nĂ€r han gled förbi ett par VH-spelare och sköt in 3–3.

I slutet av den tredje perioden var det VÀstervik som tryckte pÄ. Men det blev inga fler mÄl under ordinarie tid. IstÀllet blev det spel 3-mot-3 i förlÀngningen.

Avgörandet kom nĂ€r Pierre Gustavsson satte 4–3 med ett distinkt skott i det frĂ€mre krysset. Det var ett skönt formbesked för Vimmerby – som har premiĂ€r nĂ€sta helg mot Tyringe. För VĂ€sterviks del vĂ€ntar en ny trĂ€ningsmatch pĂ„ fredag, mot Vita HĂ€sten.

Noterbart Àr att VÀsterviks NHL-meriterade nyförvÀrv Andreas Englund tvingades utgÄ tidigt i matchen, efter att han fÄtt en puck i huvudet. Enligt uppgifter tvingades Englund uppsöka akuten efter den olyckliga incidenten.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!