Stark bortaseger för VIK – "Jäkligt skönt"

En storspelande Samuel Ward och tre gjorda mål framåt bäddade för VIK-seger i onsdagens bortamatch mot Västerås.

"Förhoppningsvis ska vi kunna bygga vidare på det här och bli ännu lite bättre", säger VIK:s huvudtränare Mattias Karlin efter segern mot Västerås.

"Förhoppningsvis ska vi kunna bygga vidare på det här och bli ännu lite bättre", säger VIK:s huvudtränare Mattias Karlin efter segern mot Västerås.

Foto: Filip Gustafsson

Ishockey2019-10-30 22:12

– Det känns jäkligt skönt. Vi har haft ett par förluster och att kunna bryta den sviten relativt fort är bra. Förhoppningsvis ska vi kunna bygga vidare på det här och bli ännu lite bättre, säger VIK:s huvudtränare Mattias Karlin efter segern.

Den första perioden började jämt där bägge lagen skapade en hel del lägen. Västervik, som inför matchen pratade om att hålla ner utvisnigarna, fick spela totalt fyra minuter i boxplay under den första perioden. Men Västerås fick inte hål på Samuel Ward som stod för flera bra räddningar och perioden slutade 0-0.

– Det är stundtals bra och stundtals mindre bra. Vi släpper till lite lägen helt i onödan, bland annat ett par två mot en-situationer. Det är en okej period, men vi kan bättre, summerade Mattias Karlin.

Den andra perioden fortsatte i samma höga tempo där farliga målchanser avlöste varandra. Västerås var klart närmast ett ledningsmål, men det var Kim Johansson som lyckades spräcka målnollan med ett välriktat skott från sin backposition som letade sig in bakom en skymd Emil Kruse i hemmamålet.

Drygt fyra minuter senare utökade Peter Krieger ledningen med sitt femte mål för säsongen efter att ha hållit sig framme på Erik Nyströms styrning.

– Vi får lite bättre anfall och har bättre koll på Västerås totalt sett i andra. Sedan lyckas vi lyckas göra både ettan och tvåan och efter det så är det vår match helt och hållet.

I den tredje perioden försvarde VIK sig riktigt bra. Västerås försökte och försökte, men Västervik stängde mittzonen på ett effektivt sätt i hemmalagets jakt på ett reduceringsmål. 

Med sex minuter kvar av matchen snappade Rob Bordson upp pucken bakom Emil Kruse och serverade en fri Victor Öhman framför mål. Den vane målskytten gjorde inga misstag och pricksköt in 3–0 bakom en chanslös Emil Kruse i hemmamålet. Västerås låg på för en reduceringen men kom aldrig riktigt nära och matchen slutade 3–0 till Västervik.

– Den tredje perioden är fantastiskt bra ur tränarsynpunkt.

Det kändes som att Västerås försökte och försökte, men att ni lyckades stänga ner dem ganska bra?

– Ja, väldigt bra. Inför tredje så snackade vi om att att spela en vuxen hockey, och med det menas att spela bra marginaler och med fem man bakom puck. Har man bara tålamod så kommer lägena och jag tycker att grabbarna genomför det på ett riktigt bra sätt, jag är väldigt imponerad.

Västervik hade inför onsdagens bortamatch pratat om att hålla ner utvisningarna. Mot Västerås blev det bara sex minuter i båset.

– Även där lyckas vi. Det är en bra siffra som vi får vara nöjda med. Vi höll oss i skinnet, det är tufft att hålla på och spela i stort sätt en hel period i boxplay. 

Victor Öhman punkterade matchen med sitt 3–0-mål i slutet på den tredje perioden, vackert framspelad av Rob Bordson.
Victor Öhman punkterade matchen med sitt 3–0-mål i slutet på den tredje perioden, vackert framspelad av Rob Bordson.
Västerås-VIK 0–3

Andra perioden: 0–1 (11:09) Kim Johansson (Victor Öhman, Rob Bordson) spel 5 mot 4, 0–2 (15:47) Peter Krieger (Erik Nyström, Rob Bordson)

Tredje perioden: 0–3 (14:31) Victor Öhman (Rob Bordson,

Skott: 21–27 (6–7, 13–15, 2–5)

Utvisningar: Västerås 2x2 min, VIK 3x2 min

Publik: 2728

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!