Satsningen: Han blir heltidsanställd i VH

Vimmerby Hockey ska ta nästa steg och gör nu en förändring utanför isen. Morgan Persson går från att vara deltidsanställd sportchef till att bli heltidsanställd klubb- och sportchef. "Jag är hedrad över styrelsens förtroende", säger han i ett pressmeddelande.

Morgan Persson får en ny titel i Vimmerby Hockey.

Morgan Persson får en ny titel i Vimmerby Hockey.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2021-03-26 19:36

Morgan Persson har tidigare varit deltidsanställd som sportchef för Vimmerby Hockey. Men från och med den 1 april kommer 45-åringen från Osby att vara heltidsanställd inom föreningen. 

Titeln förändras och uppgraderas en del och Persson blir nu istället en kombinerad klubb- och sportchef.

– Det är ett nödvändigt och naturligt steg för föreningen att ta för att vi ska hänga med i utvecklingen, både sportsligt och som förening, på den nivå vi befinner oss på. Tjänsten följer också den visionsplan vi lade redan 2017 om anställd personal inom föreningen. Skillnaden är att vi nu tar ett helhetsgrepp om själva uppdraget, säger Vimmerby Hockeys ordförande Marcus Samuelsson i ett pressmeddelande från klubben under fredagkvällen. 

Morgan Persson själv säger så här:

– Jag är hedrad över styrelsens förtroende, och ser fram emot att ta mig an uppdraget. Det finns en väldigt välbyggd grund med en stark identitet att bygga vidare på, och jag ser en stor utvecklingspotential i den verksamhet vi har inför framtiden.

Avtalet sträcker sig över 1+1 år. 

Persson har tidigare varit assisterande tränare för bland andra Tyringe SoSS och Serbiens landslag men även för just Vimmerby Hockey, säsongen 17/18. Han blev sportchef i VH inför säsongen 19/20. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!