Säsongens första mål för Bordson

Efter tre mållösa matcher kom den första fullträffen i VIK-tröjan för amerikanen Rob Bordson. "Det var mycket känslor" säger målskytten.

I hemmamatchen mot Mora lossnade det för Rob Bordson som kunde styra in säsongs första mål.

I hemmamatchen mot Mora lossnade det för Rob Bordson som kunde styra in säsongs första mål.

Foto: Filip Gustafsson

Ishockey2019-10-23 22:03

Det 31-årige nyförvärvet från Dornbirner EC inledde årets säsong på läktaren på grund av en ljumskskada. Hemmamatchen mot Timrå den 12:e oktober blev tävlingsdebuten i den rödblåa dressen för stjärncentern.

– Jag kommer in mer och mer i den svenska hockeyn. Det är lite annorlunda, men det är bra liga med många bra spelare. Jag blir bättre för varje match. Kemin i kedjan blir också bättre hela tiden, säger Rob Bordson efter förlusten mot Mora.

Men målen har uteblivit för amerikanen – fram tills nu. I tisdagens hemmamatch kom säsongens första fullträff sedan amerikanen styrt in Peter Kriegers skott i den andra perioden.

– Det kändes bra att få in målet, det var ett och ett halvt år sedan jag senast gjorde mål i en tävlingsmatch. Så det var mycket känslor som kom. Det var ett bra byte av vår kedja, Krieger stod för ett bra skott och jag lyckades styra in den framför mål. Med tanke på hur vi spelade så känns det som att vi kunde ha gjort något mer mål i tredje.

Vad säger du om matchen?

– Vi var lite segstartade i början och de kunde göra första målet. Men vi vände på det och började spela bra. Det känns som att det kunde gått lite hur som helst. Det var kanske inte resultatet vi ville ha, men en poäng är starkt. 

Hur känns kroppen efter skadan?

– Bra, det är inget som håller mig tillbaka. Jag kommer mer och mer in i matchform och blir bättre för varje match.

En bra prestation – men bara en poäng för Mattias Karlin och VIK.
En bra prestation – men bara en poäng för Mattias Karlin och VIK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!