Så är skadeläget i VIK inför matchen

Tre ska gärna bli fyra. VIK vill förlänga segersviten när Kristianstad gästar på fredagskvällen.

Foto: Suvad Mrkonjic

Ishockey2019-09-26 15:30

När VIK tränade under torsdagseftermiddagen var det både positiva och negativa besked. Vi kommer till det strax. Några timmar tidigare tackade man av Marcus Ersson för hans insatser under tre fina matcher i VIK. Backen återvände till Brynäs efter VIK:s 2–1-seger mot Almtuna i onsdags. Med Henrik Malmström, Adam Plant och Niklas Folin alltjämt skadade betyder det att VIK bara har fem backar tillgängliga. Det är minst en för lite.

– Vi får se vad som händer och inte händer. Vi jobbar på att få in en back till nedsläpp, säger Mattias Karlin efter torsdagsträningen.

Det kommer dock inte att bli något lån från SHL.

– Nej, vi har inte ändrat oss där. Vi kan inte bränna det lånet redan.

Karlin är sedvanligt kryptisk men vi kan slå fast att VIK jobbar på att vara sex backar ombytta mot Kristianstad på fredagen.

Det positiva beskedet då? Jo, Victor Öhman tränade för fullt under en kort VIK-träning.

– Förhoppningen är att han ska kunna spela. Vi räknar med det.

Men forwardssidan var under träningen alltjämt tolv. Öhman tillkom som sagt men Peter Krieger saknades. Han är dock inte utesluten från spel mot KIK.

– Han har lite problem. Vi får se hur han känner under fredagsmorgonen, om han kan värma.

Rob Bordson, VIK:s stjärncenter som ännu inte debuterat i Hockeyallsvenskan, var på plats i Plivit Arena när lagkamraterna tränade. Såhär sa han om sin status.

– Det handlar snarare om dagar än veckor. Det har varit några frusterande veckor men jag hoppas kunna gå på och börja träna inom den närmsta tiden.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!