I listan med namn får vi faktiskt inte glömma Gerry Fitzgerald, även om det bara blev en höst och en halv vår innan en fotledsskada satte stopp för fortsatt spel. Fitzgerald, numera i Björklöven, är också en stor anledning till att Myles Powell spelar i VIK den här säsongen. De är nämligen goda vänner sedan barnsben.
– Så ligger det till. Vi växte upp bara en dryg timma ifrån varandra och våra familjer känner varandra väl. Vi kommer från ett ganska litet samhälle på ön Vancouver Island i Bristish Columbia och vi spelade ihop i pojklaget och som juniorer.
Vad sa han om Västervik, då?
– Bara bra saker. Han sa att det är en bra plats att ta nästa steg i utvecklingen på och det vill jag göra nu när jag ska försöka skapa mig en karriär i Europa.
Powell har hunnit bli 27 år och först nu var han redo att "ge upp" drömmen om en fullfjädrad karriär som proffs i Nordamerika.
– Jag har haft erbjudanden om att åka över till Europa och spela tidigare men jag har velat försöka nå längre hemma. Personligen tycker jag att jag kan spela regelbundet i AHL och jag tycker inte riktigt att jag fick den chansen förrän ifjol och då blev det en annorlunda säsong på grund av covid, så nu valde jag att testa en annan väg. Jag har sett spelare som jag vet att jag är minst lika bra som göra det bra i allsvenskan och sedan gått till större ligor, som SHL, och jag vill göra som dem.
Comox, Powells hemstad, ligger på ön Vancouver Island, strax väster om Vancouver på Kanadas fastland. Uppväxten på ön präglades av utomhusaktiviteter.
– Jag har aldrig varit den som sitter hemma och spelar TV-spel, utan har alltid varit igång. Vi spelade mycket landhockey på somrarna, men också golf, fiske, mountainbike-cykling och andra sporter. Som barn provade jag på en hel del sporter men jag fastnade inte för något på samma sätt som hockeyn.
Numera består somrarna mest av golf med familjen.
– Eftersom jag varit iväg hemifrån sedan jag var 17 vill man gärna ta ikapp lite när man är ledig och då är golf ett bra sätt att umgås med vänner och familj, svarar Powell som har två syskon: en tre år äldre syster och en fem år äldre bror.
– Jag är familjens minsting och har inget emot att skörda frukterna av det, säger han med ett leende.
Blir det lugna sällskapsrunda utan tävlingsinslag då?
– Haha, tyvärr inte. Jag är en sån som blir väldigt tävlingsinriktad även om det bara är på skoj.
Vilken är favoritklubban i bagen?
– Drivern är min bästa och min sämsta. När den funkar är den kanon, annars inte så bra...
Precis som många andra nordamerikanska spelare har Powell vandrat collegevägen. Efter spel i juniorligan med Victoria Grizzlies hemma i British Columbia var det dags att flytta till den amerikanska östkusten för studier i Rochester utanför New York.
– Det har alltid varit viktigt för mig att få en bra utbildning. Min mamma är lärare och hon har hela tiden präntat in i mig att skolan kommer först och hockeyn tvåa. Det är något jag är tacksam för idag, jag har en bra utbildning med mig och som jag kan falla tillbaka på när karriären är över, för den dagen kommer ju någon gång.
Fyra års ekonomi-studier i Rochester – de två sista som lagkapten i skollaget – gav några proffs-chanser i stadens AHL-lag "Americans" men det är främst i ECHL, tredjeligan, som Powell gjort avtryck som proffs. 127 matcher i ECHL har givit 132 poäng. Ifjol blev det 44 poäng på 51 matcher för Florida Everblades. Siffror som är i den absoluta toppen om vi jämför med andra nordamerikaner i ligan. Han tar gladeligen med sig det poängsnittet till Europa, Sverige och VIK.
– Jag ställer alltid höga krav på mig själv och pushar mig själv till att vara så bra jag kan. Mitt jobb är att göra det bästa för laget och gör jag det så kommer jag att få chanser att visa upp mina färdigheter. Vårt mål i första hand är att ta oss till slutspel, och som alla som följer hockey vet: i ett slutspel kan vad som helst hända, säger Powell.
Till sist lite björnfakta: Vancouver Island är en ganska ovanlig ö då det finns björnar där. Gott om björnar. Enligt sajten visitvancouverisland.com finns det över 7000 björnar på ön, vars area är 31285 kvadratkilometer, något som gör ön till en av de björntätaste områdena på jorden.